Βόμβα στην εξεταστική των Τεμπών από τον πρόεδρο ΟΣΕ επί Καραμανλή: «Αν με καλέσουν, θα πάω…»

Βόμβα στην εξεταστική των Τεμπών από τον πρόεδρο ΟΣΕ επί Καραμανλή: «Αν με καλέσουν, θα πάω…»

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020. Η παραίτησή του ήταν αιφνιδιαστική. Συνοδεύτηκε από μια επιστολή-βόμβα, η οποία ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί μετωπικής σύγκρουσης με τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Φαίνεται ότι η προσπάθεια που κάνουμε ενοχλεί τις υπάρχουσες δομές όπως λειτουργούσαν και τα διάφορα συμφέροντα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στους διαδρόμους του υπουργείου. Ο υπουργός παρά τα επίμονα αιτήματά μου ποτέ δεν με δέχτηκε για συνεργασία και ενημερώσεις. Αντίθετα, με διάφορους τρόπους υπονομεύει την προσπάθειά μου και την παρουσία μου. Φαίνεται ότι χάλασε η συνταγή και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ορισμένων» σημείωνε στην επιστολή του και εξηγούσε: «Οι λόγοι που συμβαίνουν αυτά είναι σε εμένα απολύτως καθαροί και τους έχω αναφέρει στον κ. Δημητριάδη, θέλουν διοίκηση απόλυτα υποταγμένη στους δικούς τους σχεδιασμούς και αυτά δυστυχώς είναι σε γνώση του Υπουργού». Μάλιστα, σε άλλο σημείο ο Κ. Σπηλιόπουλος επισήμαινε ότι στον ΟΣΕ και τον σιδηρόδρομο «δεν χωρούν δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις, συνδικαλιστικοί και κομματικοί ανταγωνισμοί και κυρίως αδιαφάνεια και παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις».

Δείτε επίσης: Μαρία Καρυστιανού – Απίστευτη καταγγελία: «Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μου είπε ‘αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην… Εκκλησία’» (Audio)

Εν ολίγοις, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ τα είχε πει όλα, κρούοντας την καμπάνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό, ο οποίος του γύρισε την πλάτη.

Εμμονική άρνηση

Σχεδόν από τη μέρα που άνοιξε η αυλαία της εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών η αντιπολίτευση

ζητά –μεταξύ άλλων– την κλήση του Κ. Σπηλιόπουλου, με τη ΝΔ να στυλώνει τα πόδια αρνούμενη να ανάψει το πράσινο φως. Μάλιστα, χάρη στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας για να αποφευχθεί η άβολη κατάθεση αυτού του κομβικού μάρτυρα προτεραιοποιήθηκε η κλήση του «γαλάζιου» στελέχους Αθανάσιου Κοτταρά,ο οποίος ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ την περίοδο που ο Κ. Σπηλιόπουλος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

Ενδεικτικό είναι πως όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης ρώτησε τον Αθ. Κοτταρά –έχει διατελέσει και διευθυντής στο γραφείο του Αρη Σπηλιωτόπουλου– αν είναι καλύτερα καταρτισμένος από τον Κ. Σπηλιόπουλο και γι’ αυτό η ΝΔ προτίμησε να καλέσει εκείνον κι όχι τον πρώην επικεφαλής του στον ΟΣΕ, ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι ο Κ. Σπηλιόπουλος έχει περισσότερες γνώσεις επί του αντικειμένου, έχοντας περισσότερες αρμοδιότητες από τον ίδιο.

Προτίθεται να καταθέσει

Το Documento απευθύνθηκε στον Κ. Σπηλιόπουλο ρωτώντας τον αν προτίθεται να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής. «Αν με καλέσουν στην εξεταστική, θα πάω…» απάντησε, ενώ στο ερώτημα γιατί η ΝΔ αποφεύγει την κλήση του επικαλέστηκε άγνοια. Σε σχέση με τα περιστατικά που τον οδήγησαν να προβεί σε αυτές τις καταγγελίες στην επιστολή του, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ αρκέστηκε να πει πως τα έχει παραθέσει όλα στον ανακριτή και τον εισαγγελέα που τον κάλεσαν. «Είναι μέσα στη δικογραφία όλα τα στοιχεία» πρόσθεσε.

Το… κρίμα στη ΝΔ

Μετά την αποκλειστική δήλωση του Κ. Σπηλιόπουλου στο Documento η συμπολίτευση δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για την απόρριψη της κλήσης του στην επιτροπή. Πρόκειται για κρίσιμο μάρτυρα, ο οποίος επιλέχθηκε το 2019 κατά την πρώτη πρωθυπουργική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και σίγουρα θα εισφέρει στοιχεία που θα φωτίσουν την έρευνα της εξεταστικής για τη διαλεύκανση των αιτιών της πολύνεκρης τραγωδίας.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Ποιους δίνει στον εισαγγελέα ο Αγοραστός για το μπάζωμα στα Τέμπη – Ο ίδιος νίπτει τας χείρας του

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ ακολουθεί την ίδια πρακτική συγκάλυψης και με την άρνηση κλήτευσης του τέως προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κ. Γενιδούνιας απέστειλε επιστολή ζητώντας την κλήση του, αλλά και τα σχετικά αιτήματα τόσο της προέδρου του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων Μαρίας Καρυστιανού όσο και της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας μέσω εξωδίκου, η πλειοψηφία επιμένει να σφυρίζει αδιάφορα.

Επιπλέον, μετ’ επιτάσεως η μειοψηφία ζητά και την κλήση των πραγματογνωμόνων που όρισαν ο εφέτης ανακριτής Λάρισας και οι οικογένειες των θυμάτων, με τη ΝΔ να αρνείται αποδεικνύοντας πως αυτοσκοπός της είναι να προστατεύσει τον Κ. Καραμανλή.

Τρία στα τρία για Καραμανλή

Και τα τρία μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που εξέδωσαν το «πόρισμα Γεραπετρίτη», Γιάννης Χαλκιάς, Βασίλειος Προφυλλίδης και Χρήστος Πυργίδης, επέδειξαν ηθική ακεραιότητα και τίμησαν την επιστημοσύνη τους. Επισήμαναν τη μη τήρηση του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας των τρένων,

υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ύπαρξη του συστήματος ETCS θα μπορούσε από μόνη της να αποσοβήσει την τραγωδία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής και πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γ. Χαλκιάς χαρακτήρισε «προδήλως παράνομη» τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Εξηγήσεις για το αυθαίρετο μπάζωμα ζήτησε η εισαγγελέας- Όλες οι παραλείψεις που αναδεικνύονται

Εξεταστική για Τέμπη: «Προδήλως παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη» λέει ο πρόεδρος των εμπειρογνωμόνων

«Γαλάζιοι» τραμπουκισμοί στην Εξεταστική: «Το χέρι αυτό στη γυναίκα και την κόρη σας» – Αθλιότητες κατά Γενιδούνια

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Σωσίβιο» στον Καραμανλή πέταξε η Παπακώστα

Η «μάνα των Τεμπών» δεν είναι άλλοθ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter