Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Τραγικό είναι το τέλος στην αναζήτηση του Έλληνα σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς εντοπίστηκε η σορός του άνδρα στο σημείο που έκανε σκι.

Σύμφωνα με το novinite.com, η σορός του Έλληνα σκιέρ βρέθηκε από την ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο σημείο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει πως «η παρέα κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στη Βουλγαρία: Αγνοείται Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

«Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι». Αυτό εξήγησε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη διάσωση. «Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη διάσωση και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης  δήλωσε πως: «Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος».

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από μέλος της ομάδας και στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου συμμετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους. Η χιονοστιβάδα είχε μέγεθος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 76χρονος «Άρης», 36 χρόνια κοντά στην εφοπλιστική οικογένεια – Τους πυροβόλησε στο κεφάλι

Σφοδρή σύγκρουση Πολάκη – Γεωργιάδη για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Είσαι διεφθαρμένος και… αρχειοθετημένος»

Έγκλημα στα Τέμπη: Εντολή για διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης για το βενζόλιο

«Και α και ου» από τον… ΔΑΠίτη πρύτανη του ΑΠΘ που «αποθεώνει» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter