«Και α και ου» από τον… ΔΑΠίτη πρύτανη του ΑΠΘ που «αποθεώνει» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Video)

«Και α και ου» από τον… ΔΑΠίτη πρύτανη του ΑΠΘ που «αποθεώνει» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Video)
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα παλαιότερο βίντεο όπου ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου φαίνεται να τραγουδάει σύνθημα της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) σε εκδήλωση όπου τον πρώτο… ρόλο έχει ο νυν υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης.

Με τον Άδωνη Γεωργιάδη στο μικρόφωνο να ουρλιάζει το γνωστό σύνθημα της ΔΑΠ «Και α και ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», ο πρύτανης του Αριστοτελείου φαίνεται να τραγουδάει και ο ίδιος το σύνθημα, όμως τη δεύτερη φορά μάλλον συνειδητοποιεί το πόσο απρεπές είναι λόγω της ακαδημαϊκής του θέσης, οπότε αρκείται στο να σταθεί δίπλα στον Α. Γεωργιάδη χαμογελώντας.

Το περιστατικό, αδιάψευστος μάρτυρας του οποίου είναι το βίντεο, φαίνεται να έχει συμβεί κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΝΝΕΔ (νεολαία ΝΔ) στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται.

Πάντως όπου και να έχει συμβεί, το μεγάλο «φάουλ» του πρύτανη είναι ξεκάθαρο ότι εμπίπτει τόσο στον ακαδημαϊκό του ρόλο, όσο και στη ζέση με την οποία έχει υποστηρίξει δημόσια το καταστροφικό για τη δημόσια παιδεία νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η πολιτική του τοποθέτηση είναι πολύ ισχυρότερη από την αφοσίωσή του στη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας στη χώρα μας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter