Βουλή: Ερώτηση Αποστολάκη σε Δένδια για το… πληγωμένο «Βέλος»

Βουλή: Ερώτηση Αποστολάκη σε Δένδια για το… πληγωμένο «Βέλος»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης για την άμεση ανάγκη να προστατευθεί το σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα Α/Τ «Βέλος».

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρωτά τον κ. Δένδια ποιες είναι οι ενέργειες που ανέλαβε η Πολιτεία για την αποκατάσταση των ζημιών του αντιτορπιλικού, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών αυτών και της επιστροφής του πλοίου στη θέση του στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, όπως επίσης αν έχει εξασφαλιστεί η παραμονή του Α/Τ «Βέλος» σε κατάλληλη και ασφαλή θέση εντός του λιμένα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Επισημαίνει δε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Α/Τ «Βέλος» βρέθηκε σε κίνδυνο καθώς στις 30/11/2021 λίγο έλλειψε να βυθιστεί λόγω αποκοπής του πείρου της σημαδούρας όπου το πλοίο είναι προσδεμένο.

Επίσης, κατά τα λεγόμενα του πρώην υπουργού, στις 29 Μαρτίου 2023 και παρά τις ήδη έντονες αντιδράσεις και προειδοποιήσεις για τη μη ασφαλή θέση αγκυροβόλησής του, το πλοίο κινδύνεψε και πάλι και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στον κυβερνήτη και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και των ρυμουλκών σκαφών.

Θυμίζει ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το ίδιο έχει πράξει και ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α) 1967-1974.

Διαβάστε επίσης:

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: «Απαράδεκτη κατάσταση, κώφευαν δήμος και περιφέρεια», καταγγέλλει ο αρχικελευστής (Video)

«Βέλος»: Όψιμο κρατικό ενδιαφέρον για το ιστορικό πλοίο – Εστειλαν γερανό και δύτη για να μη βουλιάξει (Video)

Αποστολάκης για «Βέλος»: Υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό πλοίο

«Βέλος»: Οργή ΣΦΕΑ κατά ΥΠΕΘΑ – «Απαξιώνουν το πλοίο-μνημείο της Δημοκρατίας»

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter