Βουλή: «Ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου»

Βουλή: «Ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου»

Σφοδρή κριτική δέχτηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλης το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη μετατροπή του ογκολογικού κέντρου παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιαννη» σε ΝΠΙΔ, απορροφώντας παράλληλα μονάδες και τμήματα από τα «Αγία Σοφία», «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και του ΕΚΠΑ.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο εκπροσωπος της ΕΣΑμεΑ, Βασίλης Κούτσιανος, η πρόεδρος του Συλλογου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», κ. Τρυφωνίδου, όπως επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, και η εκπροσωπος των εργαζομένων του «Αγία Σοφία», Σοφία Ζώρη.

«Ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου» αποσαφήνισε ο κ. Γιαννακός, υπογραμμίζοντας την ανασφάλεια που δημιουργεί η κυβέρνηση σε προσωπικό και γονείς, καθώς -όπως τόνισε- «θα πρέπει να αγοράζουν τις υπηρεσίες του κέντρου και όχι να παρέχονται δωρεάν, ενώ το προσωπικό θα δουλεύει σε ΝΠΙΔ».

Από την πλευρά της, η κ. Ζώρη εξήγησε πως «ο ΕΟΠΥΥ θα χρυσοπληρώνει τον ιδιώτη που θα έχει τεράστια έσοδα και με τα λεφτά του δημοσιου θα κανει και τον επιχειρηματία και τον φιλάνθρωπο ταυτόχρονα». Σημείωσε δε πως την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν σύλλογοι γονεων, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παίδων και σωματεία άλλων χώρων, θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Γιατί δεν προσλαμβάνετε προσωπικό; Μήπως επειδη κοστίζει; Οι γονείς θα οδηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι η ευελιξία που θέλει να προσφέρει το νομοσχέδιο;».

Στον αντίποδα, η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκαγκα, αγνόησε πλήρως τις αιτιάσεις συνδικαλιστών και φορέων, όπως ακριβώς έκανε ο Κ. Καραμανλής με τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων πριν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter