Βουλή: Ο Τασούλας «φυγάδευσε» και πάλι τον Μητσοτάκη

Βουλή: Ο Τασούλας «φυγάδευσε» και πάλι τον Μητσοτάκη

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Βουλής «φίμωσε» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «δραπετεύσει» από την Ολομέλεια χωρίς να ακούσει καν την απάντηση των πολιτικών του αντιπάλων στον αλαζονικό παροξυσμό που επιδόθηκε.

Ειδικότερα, μετά την επίκληση του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών για να στρεψοδικήσει από τα «καυτά» ζητήματα των υποκλοπών, της τραγωδίας των Τεμπών και της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς ο κ. Τασούλας δεν έδωσε το δικαίωμα στον Σωκράτη Φάμελλο να δευτερολογήσει.

«Τα ίδια λέγατε πριν τις εκλογές και η ΝΔ πήρε 41%, εσείς πήρατε 17% και εσείς πήρατε 12%» είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τους Σ. Φάμελλο και Ν. Ανδρουλάκη αντίστοιχα, προτρέποντάς τους να αλλάξουν τροπάριο και να διευρύνουν τη γκάμα της κριτικής τους.

Όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Τασούλα τον λόγο, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής δεν είχε καμία πρόθεση να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Φάμελλου.

Γι΄ αυτό και κάλεσε άρον άρον στο βήμα τον Κυριάκο Βελόπουλο, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να αποχωρήσει από την Ολομέλεια.

Τα ίδια έκανε στον Τσίπρα

Στις 11 Ιουνίου του 2021, ο πρόεδρος της Βουλής είχε συμπεριφερθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατά του Αλέξη Τσίπρα, απαγορεύοντας στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει τον λόγο προκειμένου να στηλιτεύσει την άρνηση απάντησης του πρωθυπουργού στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει για τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ ύψους 342.950.583,94 ευρώ τη στιγμή που η προστασία της πρώτης κατοικίας γινόταν… καπνός.

«Ποιο άρθρο μου το απαγορεύει;» ρώτησε ευθέως τον κ. Τασούλα και τον κάλεσε να μην υποπέσει σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα γιατί «θα είναι η πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου που δεν θα ακουστεί ο λόγος και τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι με το ζήτημα των υπέρογκων και «κόκκινων» δανείων του κυβερνώντος κόμματος «υπάρχει μείζον ζήτημα ουσίας που αποτελεί θεμελιακό πρόβλημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Ωστόσο, ο κ. Τασούλας δεν άντεξε στον πειρασμό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον Φάμελλο ο Τασούλας

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τον Τασούλα: Φίμωσε τον Τσίπρα στη Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter