Βουλή: Οι φωτιές κρίνουν την ημερομηνία της προ ημερησίας συζήτησης

Βουλή: Οι φωτιές κρίνουν την ημερομηνία της προ ημερησίας συζήτησης

Από την πορεία των πυρκαγιών εξαρτάται η ημερομηνία που θα οριστεί η προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την επιτελική ανεπάρκεια αντιμετώπισης των πολλαπλών πύρινων μετώπων.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, η ημέρα δεν έχει «κλειδώσει», καθώς δεν βελτιώνεται η κατάσταση στις φωτιές που μαίνονται στα δύο βασικά μέτωπα της Πάρνηθας και της Αλεξανδρούπολης. Το ζήτημα φαίνεται να απασχόλησε πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και προκρίθηκε η άποψη πως ο ορισμός της συζήτησης θα καθοριστεί από την πορεία των πυρκαγιών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί πριν τη ΔΕΘ, αφού η πολιτική πίεση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ -που έχουν καταθέσει σχετικά αιτήματα- αναμένεται να ενταθεί.

Σε επίπεδο νομοθετικού έργου, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας «σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και άλλες διατάξεις για τη φορολογική διαδικασία».

Ως προς το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο πριν ακόμα τεθεί σε διαβούλευση είχε προκαλέσει αντιδράσεις, δεν αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, αναμένεται να εκκινήσουν οι διαδικασίες για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, με την κυριότερη -σύμφωνα πάντα με τις πηγές- να είναι αυτή που αφορά τη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς με τις ισχύουσες προβλέψεις «η πλειοψηφία δεν έχει την πλειοψηφία» λόγω της αύξησης των κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή μετά τις τελευταίες εκλογές.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων (Τρίτη και Τετάρτη) για τη διατύπωση γνώμης αναφορικά με την επιλογή πέντε αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και τριών συμβούλων του ΣτΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter