Βουλή: Τρία χρόνια από τον θάνατο του Ιάσονα – «Σκότωσαν τον γιο μου για να γλυτώσουν τρία λεπτά χρόνο» λέει η μητέρα του στο Documento

Βουλή: Τρία χρόνια από τον θάνατο του Ιάσονα – «Σκότωσαν τον γιο μου για να γλυτώσουν τρία λεπτά χρόνο» λέει η μητέρα του στο Documento

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη έξω από τη Βουλή με θύμα τον 22 χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Λαλαούνης εγκαταλείφθηκε στο σημείο από τον οδηγό του οχήματος της Ντ. Μπακογιάννη.

Σήμερα Τρίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό άνδρα, η μητέρα του, η αδελφή του, αλλά και πολλοί φίλοι του βρέθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στο σημείο που άφησε τη ζωή του και άφησαν λουλούδια, κεριά και κουτάκια μπύρας που ήταν το αγαπημένο ποτό του νεαρού.

Η αδερφή του Κατερίνα έγραψε στη διάβαση των πεζών στην πλαϊνή πύλη του Κοινοβουλίου το όνομα του Ιάσονα με λευκό σπρέϊ, ενώ οι φίλοι του άφησαν λευκά και κόκκινα λουλούδια στο σημείο. Πάνω στο πεζοδρόμιο πάλι με σπρέϊ η αδερφή του ζωγράφισε μια πεταλούδα. Την στιγμή εκείνη διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ ένας άνδρας απευθύνθηκε στην μητέρα του αδικοχαμένου νέου και είπε «Καλό ταξίδι Ιάσονα».

Κάποιοι διερχόμενοι οδηγοί σεβάστηκαν τη στιγμή για λίγα δευτερόλεπτα και προσπάθησαν να αποφύγουν να πατήσουν τα λουλούδια και το όνομα του παιδιού. Άλλοι πάλι αδιαφόρησαν και πέρασαν από πάνω σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

ιασονα

ιάσονα

Σε δηλώσεις τους στο documentonews.gr, η μητέρα και η αδελφή του Ιάσονα Λαλαούνη κατήγγειλαν το δικαστικό σύστημα καθώς ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η δίκη σε πρώτο βαθμό, ενώ διαμαρτύρονται και για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο οδηγός του οχήματος της Ντ. Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη, Νατάσα, αναφέρει στο documentonews.gr: «Ξέρουμε ότι όταν κάνεις ένα τροχαίο και μάλιστα θανατηφόρο, το αυτοκίνητο δεν πρέπει να μετακινηθεί από τη θέση που συνέβη. Εδώ το αυτοκίνητο το έβαλαν μέσα στη Βουλή με τη δικαιολογία “για να μην εμποδίζει την κίνηση”. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να περάσει κανένα αυτοκίνητο γιατί το παιδί μου ήταν στον δρόμο, άρα αυτό ήταν μόνο μια δικαιολογία. Δεν θεωρείται κακούργημα το να στρίψεις παράνομα και να κόψεις δύο λωρίδες. Δεν υφίσταται στον νόμο σαν επικίνδυνη οδήγηση. Για μένα είναι πολύ επικίνδυνη οδήγηση. Μου είναι αδιανόητο ότι σκοτώσανε τον γιο μου για τρία λεπτά που θα έπαιρνε στον οδηγό να οδηγήσει σωστά. Αν ο οδηγός πήγαινε από Σόλωνος και Ακαδημίας, ή αν πήγαινε από την Αμαλίας, ο γιος μου θα ζούσε».

Από την πλευρά της η αδελφή του, Κατερίνα Λαλαούνη, φορώντας μάλιστα μια μπλούζα που απεικονίζει τα ίχνη των τροχών ενός αυτοκινήτου μαζί με σταγόνες αίματος, δηλώνει: «Είμαστε εδώ τρία χρόνια μετά που δολοφονήσανε τον αδελφό μου. Τρία χρόνια που καμία δικαιοσύνη δεν έχει επέλθει, καθώς δεν έχει ξεκινήσει καν το δικαστήριο. Μας ζητάνε εδώ και δέκα ημέρες να κάνουμε εκταφή του Ιάσονα, παρόλ’ αυτά το δικαστήριο δεν έχει ξεκινήσει, γιατί τόσο δίκαιο νομικό πλαίσιο και τόσο δίκαιη χώρα μιλάμε. Τρία χρόνια αργότερα να μην έχει ξεκινήσει καν το πρώτο δικαστήριο. Ένα δικαστήριο όπου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο οδηγός. Αμέλεια θεωρείται για τους δικαστές να στρίψεις αριστερά και να κόψεις δύο λωρίδες. Και φυσικά δεν έχει καταγραφεί μέσα στη δικογραφία η εγκατάλειψη».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οργίζομαι με τα περί μπαζώματος στα Τέμπη – Κάνουμε έρευνα για Ασημακοπούλου» (Videos)

Έγκλημα Τέμπη: Κατέστρεψαν όλα τα στοιχεία, αγνόησαν το ξυλόλιο

Ακρόπολη: Στάχτη στα μάτια τα μέτρα για τα πλαστά εισιτήρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter