Βουλή: Βαριές κατηγορίες Γρηγοριάδη κατά ΚΚΕ, Κουτσούμπα και «Ριζοσπάστη»

Βουλή: Βαριές κατηγορίες Γρηγοριάδη κατά ΚΚΕ, Κουτσούμπα και «Ριζοσπάστη»

Κόντρα μεταξύ ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη να σηκώνει το γάντι που του πέταξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ασκώντας σκληρή κριτική κατά του κομμουνιστικού κόμματος, του Δημήτρη Κουτσούμπα και του «Ριζοσπάστη».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έστρεψε τα πυρά του εναντίον του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη για «κούφιο, χωρίς νόημα και ουσία, επιφανειακό αντιμνημονιακό λόγο». «Λες και κάποιοι θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα…» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν ισχύει. Γιατί η λογική απελευθέρωσης των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, των υδάτινων πόρων και της ενέργειας ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄90. Δεν είναι ζήτημα τα μνημόνια για να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική στην Ελλάδα, αλλά αξιοποιήθηκαν τα μνημόνια».

Αμέσως μετά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 πήρε τον λόγο για να απαντήσει. «Είπατε μόλις τώρα ότι η θέση της εργατικής τάξης δεν επιδεινώθηκε από τα μνημόνια. Τα μνημόνια δεν έπαιξαν κανένα ρόλο;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως ο «Ριζοσπάστης» έχει δημοσιεύσει πλαστογραφημένη επιστολική ψήφο του Γ. Βαρουφάκη υπέρ του μνημονίου, ενώ έβαλε κατά και του γ.γ. του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, κατηγόρησε τον Δ. Κουτσούμπα πως επανέλαβε το 2019 τον χαρακτηρισμό «άνθρωπος του Σόρος» για τον Γ. Βαρουφάκη, κάτι που -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- πρώτη είχε δημοσιεύσει η «νεοφασίζουσααντισημιτική» εφημερίδα«Στόχος».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραθανασόπουλος δεν πήρε τον λόγο για να ανταπαντήσει στον Κλ. Γρηγοριάδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter