Βραζιλία: Χάος άφησαν οι οπαδοί του Μπολσονάρου – Μεγάλες ζημιές και κλοπές σε κρατικά κτίρια (Photos)

Βραζιλία: Χάος άφησαν οι οπαδοί του Μπολσονάρου – Μεγάλες ζημιές και κλοπές σε κρατικά κτίρια (Photos)

Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κτίρια του Κογκρέσου, του προεδρικού Μεγάρου αλλά και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τα οποία δεχθήκαν επίθεση από οπαδούς του πρώην προέδρου, Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του από τον Λούλα Ντα Σίλβα.

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία: Εκατοντάδες συλλήψεις οπαδών του Μπολσονάρου – Λούλα: «Οι φασίστες θα τιμωρηθούν»

Μολονότι η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από τις αρχές, οι μπολσοναριστές κατάφεραν να διαπεράσουν τις ζώνες ασφαλείας, αποφεύγοντας και την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε εκτενή χρήση δακρυγόνων.

Οι ζημιές είναι μεγάλες στα τρία τεράστια κτίρια, κοσμήματα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής γεμάτα έργα τέχνης. Πίνακες ανυπολόγιστης αξίας υπέστησαν ζημιές.

Παράλληλα, τοπική ένωση δημοσιογράφων κατήγγειλε πως τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφοι υπέστησαν επιθέσεις. Ανάμεσά τους ήταν φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που υπέστη χτυπήματα από διαδηλωτές οι οποίοι του έκλεψαν το υλικό του.

Οι εικόνες του Associated Press είναι χαρακτηριστικές για την κατάσταση που επικράτησε στη Μπραζίλια, με τον φακό να αποτυπώνει και τις αντιδράσεις του Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος φανερά οργισμένος επιθεώρησε τα τρία κρατικά κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τους «μπολσοναρίστας».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter