Βρετανία: Αποσύρεται από την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος ο Γουάλας, κλίνει προς Τζόνσον

Βρετανία: Αποσύρεται από την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος ο Γουάλας, κλίνει προς Τζόνσον

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, εξαίρεσε τον εαυτό του από την κούρσα για την αρχηγία του Συντηρητικού κόμματος, που άναψε μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας την Πέμπτη. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γουάλας ανέφερε ότι το υπουργείο του οποίου προΐσταται είναι κρίσιμης σημασίας και χρειάζεται σταθερότητα στην τρέχουσα συγκυρία.


Αν και ο Γουάλας δεν αναφέρεται ρητά σε πρόσωπο το οποίο υποστηρίζει, ο βρετανικός Τύπος κυριολεκτικά βοά ότι ο υπουργός θεωρεί τον Μπόρις Τζόνσον τον καταλληλότερο αντικαταστάτη της Τρας στην πρωθυπουργία, επικαλούμενος το «ζήτημα νομιμοποίησης» ενός ακόμα πρωθυπουργού που δεν θα έχει ψηφιστεί από τους πολίτες της χώρας.

Ο Τζόνσον είναι ο μόνος από όσους υποψήφιους έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής την πρόθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος που έχει περάσει από τη βάσανο των εκλογών και έχει λάβει τη λαϊκή εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση, ανεξάρτητα με το γεγονός ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί, πράγμα που φαίνεται να ξεχνούν πολλοί στο Συντηρητικό κόμμα.

Οι άλλοι δύο, μέχρι στιγμής, συνδιεκδικητές του χρίσματος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, του οποίου η παραίτηση προκάλεσε το ντόμινο των παραιτήσεων που εξώθησε των Τζόνσον στην αποχώρηση και η πρώην υφυπουργός Εμπορίου Πένι Μόρντοντ.

Υπάρχουν ανάμικτες αντιδράσεις στο άκουσμα μιας ενδεχόμενης επιστροφής του Τζόνσον στην εξουσία. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τζέσε Νόρμαν, έγραψε ότι υπάρχουν αρκετοί καλοί υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. «Η επιλογή όμως του Μπόρις τώρα θα ήταν μια απολύτως καταστροφική επιλογή», συμπληρώνει.

Παρά τις αντιδράσεις όμως, η… απόδοση της επιστροφής του Τζόνσον στις στοιχηματικές εταιρείες είναι στο 1,75, ψηλότερα από το 0,98 του Ρίσι Σουνάκ, με τάση όμως να μειώνεται συνεχώς…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter