Γάζα: Ελεύθεροι σκοπευτές στοχεύουν εκτοπισμένους σε Καθολική Εκκλησία -Τι καταγγέλλει Βρετανίδα πολιτικός

Γάζα: Ελεύθεροι σκοπευτές στοχεύουν εκτοπισμένους σε Καθολική Εκκλησία -Τι καταγγέλλει Βρετανίδα πολιτικός

Μια βρετανίδα πολιτικός με συγγενείς στη Γάζα είπε στο BBC ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί ανθρώπους στο συγκρότημα της εκκλησίας όπου βρίσκεται καταφύγιο η οικογένειά της στην πόλη της Γάζας.

Η Λέιλα Μοράν, η οποία είναι Φιλελεύθερη Δημοκρατική βουλευτής, είπε ότι οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι συγγενείς της είχαν αναζητήσει καταφύγιο στην Καθολική Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους την πρώτη εβδομάδα του πολέμου Ισραήλ-Γάζας.

Η Μοράν είπε ότι η κατάσταση για την οικογένειά της «επιδεινωνόταν όλη την εβδομάδα», αλλά ότι τα πράγματα είχαν κλιμακωθεί ξανά «τις τελευταίες 48 ώρες».

«Τώρα είναι χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και υπάρχει ένας ελεύθερος σκοπευτής μέσα στο συγκρότημα», πρόσθεσε.

Η Μοράν είπε ότι η οικογένειά της και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που στεγάζονται στο εκκλησιαστικό συγκρότημα έχουν παγιδευτεί από την απειλή πυροβολισμών, «Καθώς προσπαθούν να φύγουν από τα δωμάτιά τους… πυροβολούν εναντίον τους».

Ο Μοράν πρόσθεσε ότι ο χρόνος των επιθέσεων, μόλις μια εβδομάδα μακριά από την παραμονή των Χριστουγέννων, ενίσχυε την αγωνία. «Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική στιγμή για τους Χριστιανούς και όμως το κάνουν αυτό σε Χριστιανούς σε μια εκκλησία».

Όπως δήλωσε στο BBC, δεν ξέρει γιατί συνέβη αυτό και πρόσθεσε: «Είτε αγνοούνται οι κανόνες εμπλοκής είτε υπάρχει σχέδιο εκκαθάρισης ολόκληρης της Γάζας». «Η οικογένειά μου δεν είναι δικαιολογημένη παράπλευρη ζημιά σε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε η Μοράν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter