WSJ: J&J και AstraZeneca ερευνούν τροποποίηση των εμβολίων τους λόγω των θρομβώσεων

WSJ: J&J και AstraZeneca ερευνούν τροποποίηση των εμβολίων τους λόγω των θρομβώσεων

Έρευνες πρώτου σταδίου διεξάγουν οι φαρμακοβιομηχανίες Johnson & Johnson και η AstraZeneca προκειμένου να διαπιστώσουν το κατά πόσον ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα εμβόλιά τους κατά του κορονοϊού θα μπορούν να ελαττώσουν ή και να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο κάποιων σπάνιων αλλά σοβαρών θρομβώσεων στο αίμα.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενο πηγές κοντά στη διαδικασία εκτός από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνεργάζονται για την έρευνα και με εξωτερικούς επιστήμονες. Ήδη, όπως αναφέρεται, υπάρχουν μελέτες που ασχολούνται για το πώς σχηματίζονται οι θρομβώσεις και οι ενδείξεις τους ενισχύουν τις ελπίδες για τον εντοπισμό της αιτίας και ενδεχομένως την τροποποίηση του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι το επόμενο έτος.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε αν μπορούν να τροποποιηθούν τα εμβόλια ή εάν αυτό θα είχε νόημα από εμπορική άποψη, λένε οι πηγές της WSJ.

Ένας εκπρόσωπος της J&J δήλωσε ότι η εταιρεία υποστηρίζει τη «συνεχή έρευνα και ανάλυση καθώς συνεργάζεται με γιατρούς και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές».

Από την πλευρά της, η AstraZeneca ανέφερε ότι «συνεργάζεται ενεργά με τις ρυθμιστικές αρχές και την επιστημονική κοινότητα για να κατανοήσει αυτά τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση με την κατάλληλη θεραπεία».

Όπως επισημαίνεται, εκτός από τα επιστημονικά εμπόδια, οι τροποποιήσεις ενδέχεται να απαιτούν αλλαγές στα δικαιώματα ιδιοκτησίας ή στις κανονιστικές εγκρίσεις. Ωστόσο, η άνευ προηγουμένου κλίμακα της πανδημίας και ο επείγων χαρακτήρας της διάθεσης εμβολίων κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να επισπεύσουν τη διαδικασία.

Οι κίνδυνοι εμφάνισης θρόμβωσης σε συνδυασμό με τα χαμηλά αιμοπετάλια αίματος μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca είναι περίπου 1 έως 2 ανά 100.000 εμβολιασμούς, σύμφωνα με τους βρετανικούς και ευρωπαϊκούς αριθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter