WSJ: «Πέρασε η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ενώ το Κίεβο αντέχει μετά βίας»

WSJ: «Πέρασε η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ενώ το Κίεβο αντέχει μετά βίας»

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ποιοι είναι οι 12 ένορκοι στην ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ». Καθώς οι ένορκοι τον επέκριναν, ο Τραμπ καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια και τους κοιτούσε επίμονα.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Πέρασε από τη Βουλή η βοήθεια των 60 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία την ώρα που το Κίεβο αντέχει μετά βίας». Η βοήθεια των ΗΠΑ είναι σανίδα σωτηρίας για τον αγώνα της Ουκρανίας να συγκρατήσει την ήττα.

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις παραδόσεις όπλων στους Ουκρανούς». Αποκλεισμένος για αρκετούς μήνες στο Κογκρέσο, ένας φάκελος 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία έχει εγκριθεί και τώρα περιμένει απλώς μια γρήγορη ψηφοφορία από τη Γερουσία και την υπογραφή του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Στη Liberation διαβάζουμε: «Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη «ευτελοποίηση» του RN και των ιδεών του». 22 χρόνια μετά το σοκ της 21ης Απριλίου 2002, το ακροδεξιό κόμμα συγχωνεύεται πλέον στο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη πραγματοποιούν απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τη θανατηφόρα ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή». Γενική απεργία ξεκίνησε στη Δυτική Όχθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων σε καταυλισμό προσφύγων στο Τουλκαρέμ και στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Tagesspiegel αναφέρει: «Τελείωσε η οικονομική κρίση;». Περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις ιδρύονται ξανά στη Γερμανία.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η ψηφοφορία για τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία δείχνει ότι η Δύση δεν θα εγκαταλείψει το Κίεβο». Πώς μπορεί η νέα αμερικανική βοήθεια να αλλάξει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Το Υπουργείο Άμυνας μοιράζει δωρεάν τσιγάρα στα ουκρανικά στρατεύματα». Οι Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν δωρεάν τσιγάρα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη μεσολάβηση του Υπουργείου Άμυνας.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «ΗΠΑ κατά του Ισραήλ: Κυρώσεις εις βάρος του διαβόητου τάγματος Netzah Yehuda του ισραηλινού στρατού». Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να επιβάλουν κυρώσεις σε στρατιώτες ενός υπερορθόδοξου τάγματος για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «14 νεκροί στην πιο θανατηφόρα επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου». Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter