Ξανά στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι – Μεγάλη πορεία με τα τρακτέρ στον Βόλο (Video)

Ξανά στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι – Μεγάλη πορεία με τα τρακτέρ στον Βόλο (Video)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διεκδικώντας άμεσα τις αποζημιώσεις μετά τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές των περασμένων μηνών, αλλά και μέτρα κατά της ακρίβειας.

Την Τρίτη, σύμφωνα με το Open TV, αναμένεται μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία προς τον Βόλο. Οι αγρότες της Μαγνησίας έχουν δώσει ραντεβού στον Ριζόμυλο και με τα τρακτέρ τους θα διασχίσουν την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε πόλεις όπως τα Γρεβενά, την Κατερίνη, τις Σέρρες και την Επανομή στη Θεσσαλονίκη.

Τι διεκδικούν οι αγρότες

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν εκδώσει ψηφίσματα για την εξασφάλιση της επιβίωσής τους.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
    ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter