Χάος στην OpenAI: Το προσωπικό απειλεί να παραιτηθεί και να ενταχθεί στη Microsoft – Ζητά την παραίτηση του Δ.Σ.

Χάος στην OpenAI: Το προσωπικό απειλεί να παραιτηθεί και να ενταχθεί στη Microsoft – Ζητά την παραίτηση του Δ.Σ.

Ένα κύμα εσωτερικής αναταραχής σαρώνει την ταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της απειλεί με παραίτηση και προσχώρηση στην Microsoft μετά την απόλυση του διευθύνοντα συμβούλου Σαμ Αλτμαν και τον συνιδρυτή Γκρεγκ Μπρόκμαν, οι οποίοι πρόκειται να ηγηθούν μιας νέας ερευνητικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης στη Microsoft.

Συγκεκριμένα, με μια επιστολή – την οποία δημοσίευσε το Wired και η δημοσιογράφος Κάρα Σουίσερ- προς το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι «η Microsoft μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν θέσεις για όλους τους υπαλλήλους του OpenAI σε αυτή τη νέα θυγατρική, αν επιλέξουμε να ενταχθούμε».

Οι εργαζόμενοι της OpenAI,  που που συντάσσονται με τους Άλτμαν και Μπρόκμαν, υπογράφουν επιστολή που κατηγορούν το διοικητικό συμβούλιο ότι «έθεσε σε κίνδυνο το έργο τους και υπονόμευσε την αποστολή της εταιρείας», εκφράζοντας την πρόθεσή τους να φύγουν και να ενταχθούν στη Microsoft, εάν το διοικητικό συμβούλιο δεν επαναφέρει τους απολυθέντες συμβούλους.

Απορρίπτουν επίσης την εκτίμηση ότι η OpenAI προχωρούσε πολύ γρήγορα χωρίς να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια. «Το έργο μας για την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνει παγκόσμιους κανόνες», γράφουν

Οι εργαζόμενοι της OpenAI που υπογράφουν την επιστολή κατηγορούν το διοικητικό συμβούλιο ότι «έθεσε σε κίνδυνο το έργο τους και υπονόμευσε την αποστολή της εταιρείας». .

Ο επικεφαλής επιστήμονας Ίλια Σούτσκεβερ,, ο οποίος έπαιξε κύριο ρόλο στην απομάκρυνση του Άλτμαν, με ένα tweet εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση στο OpenAI, τονίζοντας τη δέσμευσή του για την ενότητα και την επιτυχία της εταιρείας. Αναγνώρισε την ακούσια συμβολή του στην αναταραχή και υποσχέθηκε να εργαστεί για την επανένωση της εταιρείας.

Το όργανο αυτό δεν έχει πλέον «εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να διευθύνει την OpenAI», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής.

Εκτοτε, πολλά από τα στελέχη της εταιρείας που ιδρύθηκε το 2015 έχουν υποβάλει την παραίτησή τους, κυρίως ο πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή, με το OpenAI να αντιμετωπίζει μεταβάσεις στην ηγεσία και σημαντικές διαφωνίες μεταξύ του προσωπικού του. Οι στρατηγικές κινήσεις της Microsoft και η έξοδος σημαντικού προσωπικού από το OpenAI θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία των εξελίξεων στο τοπίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και να φέρουν επίσης νέους παίκτες στο πεδίο.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, η ανακοίνωση της Microsoft για τη δημιουργία μιας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI υπό υπό τους Άλτμαν και Μπρόκμαν έρχεται σε μια στιγμή που ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε την ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου τσιπ AI.

Η καινοτομία αυτή αποσκοπεί στη διευκόλυνση της εκπαίδευσης μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, μειώνοντας ενδεχομένως την εξάρτηση από υπάρχουσες τεχνολογίες όπως η Nvidia.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter