Χαστούκι στον Μητσοτάκη από Σπάρτη και  Άργος

Χαστούκι στον Μητσοτάκη από Σπάρτη και  Άργος

Η τακτική της φαιογάλαζης παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις Δημοτικές Εκλογές ήταν -εκτός από τις μεγάλες πόλεις- να μην δώσει το χρίσμα σε συγκεκριμένους γαλάζιους υποψήφιους.

Και αυτό γιατί στο γαλάζιο στρατόπεδο κάθε τοπικός παράγοντας έχει τους οπαδούς του, τη φατρία του, τα αντίθετα συμφέροντα. Δεν ήθελε να τα χαλάσει με κανέναν αφού έφερνε ψήφους.

Έτσι, αφού έχουν βάλει για δεκαετίες την κουτάλα στην εξουσία, όλοι δουλεύουν για το κέντρο το οποίο στο τέλος θα δηλώσει τη νίκη του.

Αλλά δύο πόλεις έδειξαν αυτή τη φορά κάτι πιο συγκεκριμένο: Την απόρριψη σε συγκεκριμένα άτομα.

Αφορά δύο διαγραμμένους από το κόμμα που πήραν το πράσινο φως την τελευταία στιγμή από το Μαξίμου… προφανώς υποχωρώντας σε πιέσεις.

Η μία περίπτωση ήταν του Πέτρου Δούκα, πρώην Δημάρχου της Σπάρτης, προβεβλημένου υφυπουργού. Είχε αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή λόγω του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου για το οποίο παραπέμφθηκε και στο Ειδικό Δικαστήριο, κάτι που δεν προχώρησε λόγω… παραγραφής.

Και πάλι αναστήθηκε με την εκλογή του ως Δημάρχου Σπάρτης το 2019.

Ακολούθησε η υπόθεση της εξαγοράς ψηφοφόρων στην Ηλεία κάτι που ομολόγησε και η διαγραφή του το 2022 από τη ΝΔ. Κανείς όμως δεν πάει χαμένος και τον Ιούλιο του 2023 επέστρεψε τον Ιούλιο για να κατέβει στις εκλογές. Ο Πέτρος Δούκας, παντρεμένος με την κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ δεν έπεισε τους εκλογείς και έψαχνε την ψήφο του. Ήρθε προτελευταίος -πέμπτος- με 5,42%.

Μεγάλη επιτυχία του πρωθυπουργού που προσπάθησε να αναστήσει ήδη αποδοκιμασμένους πολιτικούς…

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον Δημήτρη Καμπόσο στο Άργος. Να σας τον θυμίζουμε. Από το 2011 πετύχαινε μεγάλα ποσοστά για τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Χονδρικά από 56 έως και 61%.

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία στις 8 Ιουνίου 2018 λόγω των εκφράσεών του κατά του Γιάννη Μπουτάρη και τις αντισιμιτικές του δηλώσεις.

“Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει τον Καμμένο ότι δεν τον γουστάρει και ότι είναι χοντρός. Ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα.Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δε φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι”, είχε δηλώσει.

Διεγράφη αμέσως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης για απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλια. “Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισσαλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας”, είχε πει.

Η διαγραφή ωστόσο είχε ημερομηνία λήξης και επέστρεψε για να μαζέψει γαλάζιες ψήφους στις 17 Ιουλίου 2023.

Ο ίδιος όπως βλέπουμε έχει επικριθεί για ότι ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα για απονομή βραβείων.

Στις πρόσφατες εκλογές ο Δημήτρης Καμπόσος (με 36,89%) πάει για το δεύτερο γύρο και θα αντιπαρατεθεί σε έναν άλλο μητσοτακικό αντίπαλο το Γιάννη Μαλτέζο. Όπως και να ‘χει πάντως ο καθένας κρατάει την πελατεία του είτε έχει ρατσιστικό λόγο, είτε όχι. Είτε έχει αμαυρώσει το παρελθόν του, είτε όχι.

Όλοι οι καλοί χωράνε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter