«Ξέφρενο» ράλι ανόδου στα καύσιμα – Αγγίζει τα 2 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

«Ξέφρενο» ράλι ανόδου στα καύσιμα – Αγγίζει τα 2 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών των υγρών καυσίμων, ενώ αυξάνονται οι περιοχές της χώρας όπου το κόστος της αμόλυβδης ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης σε πανελλαδικό επίπεδο ανέρχεται στο 1,967 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 10,4 λεπτών σε σχέση με τις αρχές Ιουλίου.

Στις νησιωτικές περιοχές καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές, ενώ οι νομοί της χώρας στους οποίους παρατηρείται μέση τιμή άνω των 2 ευρώ ανέρχονται πλέον σε 18. Πρόκειται για τους νομούς Αιτωλακαρνανίας, Γρεβενών, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Ρεθύμνης, Σάμου, Φωκίδος, Χανίων.

Προς ώρας, την πρωτιά κρατούν οι νομοί Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με μέση τιμή στα 2,216 και 2,125 ευρώ ανά λίτρο αντίστοιχα.

Στους ίδιους ρυθμούς κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου κίνησης, σύμφωνα με την Αυγή. Η μέση πανελλαδική τιμή του diesel φτάνει πλέον το 1,742 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή είναι αυξημένη κατά σχεδόν 16,3 λεπτά από τις αρχές Ιουλίου (+10,3%). Οι υψηλότερες τιμές εμφανίζονται στους νομούς Κυκλάδων με 1,944 ευρώ/λίτρο και Δωδεκανήσου με 1,858 ευρώ/λίτρο, ενώ σε επίπεδα άνω του 1,8 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή και στους Νομούς Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Φωκίδας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter