Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή, μετά από αναβολή ενός χρόνου

Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή, μετά από αναβολή ενός χρόνου

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, την Τρίτη η δίκη του αστυνομικού, οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που παρέσυρε και σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, στρίβοντας παράνομα, με σκοπό να μπει στη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021.

Η αναβολή, η δεύτερη κατά σειρά, είχε δοθεί πριν από ακριβώς ένα χρόνο καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου είχε δηλώσει ασθένεια.

Παρά το γεγονός ότι η παράβαση που οδήγησε στον θάνατο του 23χρονου είναι ξεκάθαρη, ο τροχονόμος που βρισκόταν στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος, επικεντρώθηκε στο να απομακρύνει έναν διανομέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αντί να ασχοληθεί με τον δράστη.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΔΕ καταδίκασε τον αστυνομικό σε εφέσιμη ποινή αργίας τριών μόλις μηνών και μάλιστα χωρίς καν μετάθεση.

Δείτε επίσης: Ένα χρόνο αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή

Η ανάρτηση της αδερφής του θύματος

Πριν από λίγες μέρες σε μια συγκινητική ανάρτηση προχώρησε στο λογαριασμό της στο facebook η αδερφή του θύματος, απευθύνοντας πρόσκληση για συγκέντρωση συμπαράστασης του κόσμου στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

Σε σχετική ανακοίνωση όμως και ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα. Όπως υπογραμμίζει, «οι πολλαπλές παραβάσεις που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσονα δεν είναι στιγμιαίες», καθώς «τα βίντεο που κατέγραψαν το συμβάν δείχνουν ξεκάθαρα τι συνέβη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter