Χεζμπολάχ: Εκτοξεύει ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ σε απάντηση για τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων μελών του

Χεζμπολάχ: Εκτοξεύει ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ σε απάντηση για τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων μελών του

Η ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε το βράδυ της Δευτέρας ρουκέτες  εναντίον του βορείου Ισραήλ σε απάντηση για τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων μελών του κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών, ανέφεραν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η ομάδα είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της».

Ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε στο Al Jazeera σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή εκεχειρία.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έστειλε νέο τελεσίγραφο, μέσα από το διάγγελμα που έκανε, αναφέροντας πως «Τα χτυπήματα στη Γάζα είναι μόνο η αρχή», χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν θα ακολουθήσει χερσαία εισβολή. «Σας υπόσχομαι ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να εξολοθρεύσουμε τον εχθρό», πρόσθεσε.

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: Φόβοι για ανάφλεξη στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου και στην Δυτική Όχθη

Η Χαμάς μετά τις απειλές δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ αφού «πέτυχε τους στόχους της»

Νέο τελεσίγραφο Νετανιάχου: Τα χτυπήματα στη Γάζα είναι μόνο η αρχή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter