Μέση Ανατολή: Φόβοι για ανάφλεξη στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου και στην Δυτική Όχθη

Μέση Ανατολή: Φόβοι για ανάφλεξη στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου και στην Δυτική Όχθη

Καθώς το Ισραήλ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, ολοένα και πιο ανησυχητικές πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τις εξελίξεις σε άλλα σημεία των συνόρων του Ισραήλ, αφού σε ανακοίνωση της η Ταξιαρχία Αλ Κουντς της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ υποστηρίζει ότι μέλη της επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου.

Η παρουσία ενόπλων και το ξέσπασμα των συγκρούσεων στην περιοχή είχε απασχολήσει νωρίτερα τα διεθνή μέσα και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες το μεσημέρι είχαν ανακοινώσει ότι σκότωσαν αρκετούς ένοπλους που πέρασαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Στρατιώτες του IDF συνέχισαν να ερευνούν την περιοχή, ενώ μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ και πυροβολικό βομβάρδισαν στόχους προς την πλευρά της πόλης Μαρουαχίν από την λιβανέζικη πλευρά των συνόρων. Στις ανακοινώσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων περί ανάφλεξης στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα είχε απαντήσει με ανακοίνωση της η Χεζμπολάχ, η οποία υποστήριξε ότι δεν έχει δώσει καμία εντολή σε δυνάμεις της να επιτεθούν.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ τρία μέλη έχασαν τη ζωή τους από την ισραηλινή επίθεση.

Ανησυχία προκαλούν επιπλέον και άλλες πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι υπάρχει επικίνδυνη κινητοποίηση και στην Δυτική Όχθη. Πιο συγκεκριμένα η Παλαιστινιακή Κόκκινη Ημισέληνος, υποστηρίζει ότι ένας άνδρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στην Δυτική Όχθη από πυρά του ισραηλινού στρατού στην Μπέιτ Ουμάρ κοντά στην Χεβρόνα.

Στη Δυτική Οχθη ένοπλες οργανώσεις καλούν σε συντονισμένη επίθεση το βράδυ της Δευτέρας.

Διαβάστε σχετικά: Τελεσίγραφο Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Μέση Ανατολή: Το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική επιβίωση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Μέση Ανατολή: «Πλήρη πολιορκία» της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ – Την αφήνει χωρίς ρεύμα, τρόφιμα, καύσιμα (Video)

Μέση Ανατολή: Δεν έχουμε δώσει εντολή στις δυνάμεις μας να επιτεθούν στο Ισραήλ λέει η Χεζμπολάχ

Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή: Επιστρατεύονται 300.000 Ισραηλινοί έφεδροι – Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ (Video)

Βίντεο – ντοκουμέντο με την ισραηλινή αεροπορία να βομβαρδίζει τη Γάζα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter