Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλώσεις έγιναν βιντεοπαιχνίδι!

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλώσεις έγιναν βιντεοπαιχνίδι!

Πώς είναι να βρίσκεται κανείς στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων; Να προσπαθεί να αποφύγει τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες των δυνάμεων καταστολής και να κινείται με τρόπο που θα τον βοηθήσει να αποφύγει ενδεχόμενη ανάκριση;

Προγραμματιστές από το Χονγκ Κονγκ δημιούργησαν ένα… βιντεοπαιχνίδι με σκοπό να εξηγήσουν στους χρήστες, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, τι συμβαίνει στην ημι-αυτόνομη περιοχή της Κίνας.

Δίνοντάς τους τις σχεδόν πραγματικές διαστάσεις των διαδηλώσεων οι οποίες συνεχίζονται καθημερινά για παραπάνω από έξι μήνες, επιδιώκουν να κάνουν κοινωνούς της κοινωνικής εξέγερσης που συμβαίνει στο Χονγκ Κονγκ τους πολίτες σε όλο τον πλανήτη.

Δεν πρόκειται για ένα βιντεοπαιχνίδι το οποίο σχεδιάστηκε μόνο για να προσφέρει ψυχαγωγία. Έχει και παιδαγωγικό σκοπό. «Θέλουμε ο κόσμος σε παγκόσμιο επίπεδο να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στο Χονγκ Κονγκ μέσα από αυτό το demo το οποίο αποτυπώνει την πραγματικότητα των διαδηλώσεων», λέει στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο TV5Monde ένας από τους φοιτητές που συμμετείχε στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του videogame.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter