Χουλιγκανικός τουρισμός, η νέα «αναπτυξιακή» πρόταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Χουλιγκανικός τουρισμός, η νέα «αναπτυξιακή» πρόταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καλοκαιράκι, θάλασσα, πετσέτα, μαγιό, ρόπαλο, μαχαίρι, αλυσίδα… Κάπως έτσι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους οι χούλιγκαν ξένων ομάδων για τους αγώνες στην Ελλάδα. Εμαθαν ότι η αστυνομία μας έχει άλλες δουλειές να κάνει, όπως να στέλνει τρεις διμοιρίες ΜΑΤ σε μια έξωση ή να φυλάει λαμαρίνες στα Εξάρχεια και το εκμεταλλεύονται.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Οπου τερπνόν γι αυτούς είναι η δολοφονική επίθεση σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας ή και σε περαστικούς. Ωφέλιμο το ταξιδάκι σε μια ηλιόλουστη χώρα όπου μπορούν να ρίξουν και μια βουτιά.

Οι επτά Ρουμάνοι χούλιγκαν που πιάστηκαν σε έλεγχο στα σύνορα στον Προμαχώνα με μαχαίρια και κουκούλες μάλλον θα νιώθουν αδικημένοι. Τρεις μέρες πριν είχαν περάσει ανενόχλητοι τα ελληνοαλβανικά σύνορα τουλάχιστον 120 Κροάτες νεοναζί.

Μπορεί να ζητήσουν εξηγήσεις από τους ντόπιους ξεναγούς τους. Είχαν οργανωμένη εκδρομή, όπως και οι Κροάτες, με πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία, από εγχώριους ομοϊδεάτες τους.

Οι ξεναγοί των Κροατών τούς οδήγησαν μέσα στη νύχτα στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας και συμμετείχαν σε αυτό το σαφάρι εναντίον ιθαγενών.

Είδαμε σε έγγραφα και βίντεο την αστυνομία να τους παρακολουθεί «διακριτικά». Μην ενοχληθούν οι τουρίστες, να έχουν καλή γνώμη για μας και να ξανάρθουν.

Αν ήταν τίποτα πεινασμένοι μετανάστες, τίποτα κατατρεγμένοι πρόσφυγες, η αστυνομία θα είχε άμεσα επέμβει, αλλά τους «τουρίστες» δεν τους ακουμπά. Ακόμη κι αν είναι οπλισμένοι χούλιγκαν και γνωστοί σε όλη την Ευρώπη μανιακοί νεοναζί. Αν δεν υπήρχε νεκρός, μπορεί να τους επέτρεπε να επιστρέψουν ανενόχλητοι στη χώρα τους.

«Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο», το είπε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος στην ΕΡΤ. Επειδή αυτή είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης σε αυτό το τεράστιο Βατερλό της αστυνομίας. Ναι, το φαινόμενο του χουλιγκανισμού είναι παγκόσμιο, αλλά να κατεβαίνουν ορδές γνωστών οργανωμένων νεοναζί, να το γνωρίζουν οι αρχές και να μην ασχολείται κανείς μαζί τους είναι φαινόμενο ελληνικό.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Ελληνική Αστυνομία, στον αόρατο μέχρι σήμερα αρχηγό της, ο οποίος ως προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού βρίσκεται στο απυρόβλητο από την κριτική των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, και βέβαια τα μεγαλύτερα εύσημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στους κυρίους Γιάννη Οικονόμου και Κώστα Κατσαφάδο, που λένε ότι δεν είχαν ενημέρωση και το θεωρούν αυτό δικαιολογία.

Συγχαρητήρια σε όσους συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και του νέου κλάδου του, του χουλιγκανικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter