Υεμένη: Πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες Χούθι του Ιράν σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

Υεμένη: Πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες Χούθι του Ιράν σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

Πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή αναχαίτισε πολλαπλά βλήματα κοντά στις ακτές της Υεμένης την Πέμπτη, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN. Το περιστατικό έρχεται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για πιθανή ιρανική επίθεση, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται. Το Ιράν είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής της Χαμάς.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές Χούθι, οι οποίοι εμπλέκονται σε συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη. Περίπου 2-3 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές τι στόχευαν οι πύραυλοι. Είναι πιθανόν οι πύραυλοι να εκτοξεύθηκαν κατά του USS Carney ή να εκτοξεύθηκαν προς άλλον στόχο.

 

Το USS Carney πέρασε από τη διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα την Τετάρτη. Η διοίκηση του αμερικανικού στόλου ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «θα συμβάλει στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Απειλή των Φρουρών της Επανάστασης κατά Ισραήλ: «Έρχεται νέο σοκ αν δεν σταματήσουν οι φρικαλεότητες»

Μέση Ανατολή: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter