Υπέρ των φοιτητών για δημόσια και δωρεάν Παιδεία ο ΣΥΡΙΖΑ – Ετοιμάζεται για αγώνα εντός και εκτός Βουλής

Υπέρ των φοιτητών για δημόσια και δωρεάν Παιδεία ο ΣΥΡΙΖΑ – Ετοιμάζεται για αγώνα εντός και εκτός Βουλής

«Οι φοιτητές μας κάνουν υπερήφανους. Δίνουν μία μάχη αξιών. Κόπιασαν οι ίδιοι, πέρασαν στερήσεις οι οικογένειες τους για να πληρώσουν φροντιστήρια και να τους σπουδάσουν σε μια άλλη πόλη και τώρα έρχεται η ΝΔ να τους πει ότι “όλα αγοράζονται”».

Αυτή η αναφορά του Νίκου Παππά στον Real FM αποτυπώνει πλήρως τη στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ για το πανεπιστημιακό κίνημα, το οποίο δίνει τον αγώνα του κατά της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων και υπέρ της δωρεάν δημόσιας Παιδείας.

Το πρώτο think tank

To documentonews.gr είχε ενημερώσει από το βράδυ της Παρασκευής πως τα πρώτα think tanks είναι έτοιμα και πως ήταν θέμα λίγων ημερών να ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις. Και πράγματι σήμερα, ανακοινώθηκε η πρώτη ομάδα που αφορά την Παιδεία, κάτι που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

«Οι άριστοι της κοινωνίας θα βρίσκονται δίπλα μου, για να φτιάξουμε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα δημόσιας Παιδείας. Γιατί η πραγματική Παιδεία είναι αυτό που δεν θέλει το σύστημα Μητσοτάκη. Γιατί η πραγματική Παιδεία δίνει τα εφόδια σε μία κοινωνία να αντισταθεί στην προπαγάνδα, να ρωτήσει, να μάθει, να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ξεκινάμε με την Παιδεία, όχι μόνο γιατί αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά και γιατί είναι βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας. Διαμορφώνει το τι άνθρωποι θα είμαστε και σε τι κοινωνία θα ζήσουμε. Και για αυτό ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είμαστε πάντοτε υπέρμαχοι της δημόσιας, δωρεάν Παιδείας» υπογραμμίζει η συντονίστρια των think tanks, Διάνα Βουτυράκου.

Κατά της καταστολής

«Όταν δεν έχει επιχειρήματα, η βία και η καταστολή είναι πάντα μια εύκολη λύση για την αυταρχική Δεξιά. Αυτό κάνει και με τους φοιτητές που λένε «όχι» στην σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης» επισημαίνει η Δώρα Αυγέρη με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής και τις 18 προσαγωγές και βιαιοπραγίες εις βάρος των φοιτητών.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των προσαχθέντων και απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι» σημείωσε από την πρώτη στιγμή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εικόνες ντροπής στην Κομοτηνή.

«Η ΝΔ μείωσε βίαια τους εισακτέους στα πανεπιστήμια με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για να δημιουργήσει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια. Τώρα δρομολογεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, αρνούμενη να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων πανεπιστημίων. Κι όποιος διαφωνεί έξω από τα όρια της αρεσκείας της, τον δέρνει, του ρίχνει χημικά και τον συλλαμβάνει» λένε χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει ως αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να έρθει στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για μάχιμη αντιπολίτευση τόσο σε κοινοβουλευτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία

ΜΑΤ στο ΔΠΘ: «Επιτυχία» βαφτίζει η ΕΛΑΣ τον ξυλοδαρμό φοιτητών

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «νόμος και τάξη» – Απαντούν με δυναμικές κινητοποιήσεις οι φοιτητές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter