Υπόθεση Θάνου: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ η προσωρινή διαταγή – Το επόμενο δεκαήμερο η εκδίκαση της υπόθεσης

Υπόθεση Θάνου: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ η προσωρινή διαταγή – Το επόμενο δεκαήμερο η εκδίκαση της υπόθεσης

Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Βασιλική Θάνου με τα οποία ζητούσε να παραμείνει στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο δεκαήμερο θα συζητηθεί επί της ουσίας η προσφυγή της καρατομηθείσας προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως είναι γνωστό η Βασιλική Θάνου αλλά και η πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής Άννα Νάκου έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας λίγες μόλις ώρες μετά την εσπευσμένη υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης έκπτωσης τους από το αξίωμά τους.

Ειδικότερα κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο Επικρατείας, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου. Μάλιστα στις αιτήσεις τους απαριθμούν αναλυτικά μια προς μια τις παραβάσεις που όπως υποστηρίζουν έχουν συντελεστεί με την «φωτογραφική διάταξη» που παραβιάζει την “προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους συνεπεία της πρόωρης λήξεως της προστατευόμενης θητείας τους ως μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατ’ ανεπίτρεπτη αναδρομικότητα του νόμου».

Επίσης η κα Θάνου είχε καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητούσε να παραμείνει στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Μιχαήλ Πικραμένος απέρριψε την προσωρινή διαταγή πιθανόν ενόψει συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων σε μερικές μέρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter