Υψηλές θερμοκρασίες στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη στο Documento για την πρόταση υπουργοποίησης Κασσελάκη

Υψηλές θερμοκρασίες στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη στο Documento για την πρόταση υπουργοποίησης Κασσελάκη
Στο Ανώτατο Συνέδριο της AHEPA ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Διαματάρη στις 28 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Υψηλό «πολιτικό θερμόμετρο» προκάλεσε η συνέντευξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλη Καπνισάκη στο Documento, όπου αποκάλυψε ότι ο  κ. Διαματάρης είχε μεσολαβήσει για να προτείνει στον Στέφανο Κασσελάκη θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση του Documento, ο Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε ότι «ο κ. Διαματάρης όχι μόνο δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αλλά το έκλεισε και μάλιστα και δεύτερη φορά. Και είναι φοβερό πως ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να παρερμηνεύσει και να παραποιήσει ουσιαστικά την πρώτη απάντηση του κ. Διαματάρη, αναγκάζοντάς τον να κάνει και δεύτερη διάψευση. Ο κ. Διαματάρης και την πρώτη φορά και την δεύτερη φορά το διέψευσε κατηγορηματικά και χωρίς κανένα περιθώριο δεύτερης ερμηνείας. Ο μόνος που προσπάθησε να κάνει παρερμηνεία μέσω κύκλων και διαρροών ήταν ο κ. Κασσελάκης».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Ανήκει στην κατηγορία των fake news πλήρως. Και νομίζω αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί στο διάλογο για πολύ σημαντικά θέματα. Να συμμετέχει με προτάσεις, με αντιπροτάσεις, με επιχειρήματα».

«Μπερδεμένα» μηνύματα από τον Αντώνη Διαματάρη

Παράλληλα, ο Αντώνης Διαματάρης με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε τις προηγούμενες μέρες, ότι «στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρότεινα υπουργείο στον κ. Κασσελάκη με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη». Επίσης, με άλλη ανάρτησή του διέψευσε ότι ενεπλάκη εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόταση προς τον Στρέφανο Κασσελάκη, ώστε να αναλάβει υπουργικό θώκο. Μάλιστα, αναφερόταν για το διάστημα μετά από τις εκλογές.

Μόνο που στη συνέντευξή του ο Μανώλης Καπνισάκης τόνισε ότι η πρόταση υπουργοποίησης του κ. Κασσελάκη, έγινε πριν τις εκλογές.

«Αυτό είναι το υπουργείο»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη, το υπουργείο για το οποίο φέρεται να προσέγγισε ο Αντ. Διαματάρης τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών του 2019, ήταν το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ναυτιλίας. «Θα σε ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας;», ήταν το ερώτημα -σύμφωνα πάντα με τους στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη- που απάντησε αρνητικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μαρινάκης κάνει τη βρώμικη του δουλεία του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Στις διατυπώσεις του Παύλου Μαρινάκη περί «σεναρίων επιστημονικής φαντασίας», πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφεραν τις προηγούμενες μέρες, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει τη βρώμικη δουλειά του πρωθυπουργού. Παράλληλα, προέτρεψαν τον κ. Μαρινάκη να ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν  «είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του»;

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα σενάρια περί «fake news» έχουν πάει περίπατο.

Διαβάστε επίσης

Μανώλης Καπνισάκης: Ο Κασσελάκης αρνήθηκε πρόταση Μητσοτάκη το 2019 για υπουργοποίηση

«Αυτό είναι το υπουργείο που πρότεινε ο Διαματάρης στον Κασσελάκη»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Θα απαντήσουν αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη;»

«Είστε σίγουρος κύριε Διαματάρη;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter