Ζαχάροβα: Θα λάβουμε στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα ως απάντηση στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ζαχάροβα: Θα λάβουμε στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα ως απάντηση στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

H Ρωσία θα υιοθετήσει «στρατιωτικο-τεχνικής φύσης» και άλλα αντίμετρα για να προστατευτεί από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση της Συμμαχίας ως «επιθετική» και «λανθασμένη».

Υπενθυμίζεται, ότι η Σουηδία ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, καθώς το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε την ένταξη της παραδοσιακά ουδέτερης σκανδιναβικής χώρας, η οποία αποτελεί πλέον το 32ο μέλος της Συμμαχίας.

«Θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει η Σουηδία στο επιθετικό στρατιωτικό μπλοκ, πώς θα υλοποιήσει στην πράξη την ένταξή της… με βάση αυτό, θα οικοδομήσουμε την απάντησή μας με αντίποινα στρατιωτικο-τεχνικής και άλλης φύσης», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

«Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνοδεύεται από τη συνεχή τροφοδότηση της αντιρωσικής υστερίας στη χώρα, η οποία, δυστυχώς, ενθαρρύνεται από τη σουηδική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά η κύρια πηγή της βρίσκεται στο εξωτερικό.

Δεν είναι οι ίδιοι οι Σουηδοί που κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή η επιλογή έχει γίνει για τους Σουηδούς», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η κίνηση της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τροφοδοτεί τις εντάσεις και τη στρατιωτικοποίηση».

Σημειώνεται ακόμα, ότι η πρεσβεία της Ρωσίας στη Στοκχόλμη είχε επίσης μιλήσει για απροσδιόριστα στρατιωτικά και τεχνικά αντίμετρα μέσα από τον λογαριασμό της στο Telegram, ανάλογα με την έκταση της ανάπτυξης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ εντός της Σουηδίας.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον απάντησε πως τα σχόλια της Ρωσίας δεν αποτελούν έκπληξη και ότι η χώρα του δεν ανησυχεί.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση CAS για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Παραμένει ο μηδενισμός, οι Πειραιώτες παίρνουν πίσω ένα βαθμό

Πέφτουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα μηνύματα που έστειλε στην Κουμουνδούρου η δημοσκόπηση της MRB

Βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στον Χάρη Δούκα

Έγκλημα Τεμπών: Άγνοια Μαρινάκη για το τσιμέντωμα – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter