Ζωντανοί νεκροί

Ζωντανοί νεκροί

Η επόμενη ημέρα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια και την Πελοπόννησο θα βρει τις παραγωγικές δομές των περιοχών αυτών τελείως κατεστραμμένες.

Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επί της πολιτικής προστασίας αρμόδιος να κομπορρημονούν ότι όλα δούλεψαν τέλεια, οι κάτοικοι όμως έχασαν το βιος τους. Και την καταστροφή αυτή τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την αγνοούν. Ο εμπαιγμός των πολιτών από τους «αρίστους» του Μαξίμου είναι απόλυτος. Εξήγγειλαν 500 εκατ. ευρώ βοήθεια όταν οι πρώτες εκτιμήσεις για τα 933.000 καμένα στρέμματα ανεβάζουν το κόστος της καταστροφής στα 23 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά δεκάδες χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που κάηκαν μένουν χωρίς εισόδημα για πολλά χρόνια. Οι ελιές που κάηκαν θέλουν μια δεκαετία για να αποδώσουν, οι μελοπαραγωγοί και οι συκοπαραγωγοί πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα. Η κτηνοτροφία καταστράφηκε καθώς ακόμη κι αν σώθηκαν τα ζώα, δεν υπάρχουν εκτάσεις για να βοσκήσουν. Το ίδιο και η γεωργία. Οσο για τον τουρισμό, ποιος θα πάει διακοπές στα καμένα;

Οι κάτοικοι σαν ζωντανοί νεκροί δεν μπορούν να δουν την επόμενη μέρα.

Το παραγωγικό κεφάλαιο της χώρας σε Ηλεία, Αρκαδία και Εύβοια κάηκε στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ηδη παρουσιάζονται φαινόμενα εσωτερικής και όχι μόνο μετανάστευσης. Επιχειρηματίας που ασχολείτο με βότανα και του οποίου οι δομές καταστράφηκαν έφυγε για την Κύπρο. Στην Αθήνα αναζητούν εργασία πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Το μόνο όμως που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του είναι να δείξουν πόσο καλά τα έκαναν όλα. Αυτό όμως που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι έχουν πλέον χιλιάδες νεκροζώντανους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter