Αντιδράσεις για τους μισθούς στο BBC – Οι 12 υψηλότερα αμειβόμενοι είναι όλοι τους άνδρες

Αντιδράσεις για τους μισθούς στο BBC – Οι 12 υψηλότερα αμειβόμενοι είναι όλοι τους άνδρες

Οι 12 υψηλότερα αμειβόμενοι αστέρες του βρετανικού BBC είναι όλοι τους άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας, στον απόηχο του σκανδάλου που το συντάραξε με επίκεντρο τη μισθολογική ανισότητα βάσει φύλου μεταξύ των εργαζομένων του κι οδήγησε μία ανταποκρίτρια να παραιτηθεί των καθηκόντων της.

Το BBC εξέδωσε δημόσια συγγνώμη στην πρώην ανταποκρίτρια στην Κίνα Κάρι Γκρέισι, που υπέβαλε την παραίτηση της τον Ιανουάριο διαμαρτυρόμενη ότι πληρώνεται λιγότερα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους της.

Φέτος, στη μισθολογική κατάταξη των εργαζομένων του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο παρουσιαστής της εκπομπής Match of the Day Γκάρι Λίνεκερ αναδεικνύεται στον υψηλότερα αμειβόμενο συνεργάτη για το 2017-2018, με τις απολαβές του στις 1,75-1,76 εκατομμύρια λίρες.

Η γυναίκα με τις υψηλότερες απολαβές, η παρουσιάστρια Κλόντια Ουίνκλμαν, πληρώνεται μεταξύ 370.000 και 379.999 λιρών, πέντε φορές λιγότερα από τον Γκάρι Λίνεκερ.

Αποκλειστικά άνδρες καταλαμβάνουν τις θέσεις της 12αδας των υψηλότερα αμειβόμενων παρουσιαστών και δημοσιογράφων και μονάχα δύο γυναίκες βλέπουν το όνομά τους στους 20 αστέρες με τις υψηλότερες απολαβές.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του BBC Τόνι Χολ επισήμανε ότι το δίκτυο παραμένει δεσμευμένο στο να κλείσει το μισθολογικό χάσμα ανδρών- γυναικών έως το 2020, συμπληρώνοντας πως «αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο».

Ο κατάλογος με τους υψηλότερα αμειβόμενους, άνω των 150.000 λιρών, που υποχρεούται το BBC να δημοσιοποιεί, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Twitter. Η βουλευτίνα Άνα Σάουμπρι είπε χαρακτηριστικά ότι ο Χολ λέει «ανοησίες».

«Όχι δεν χρειάζεται χρόνος για να πληρώσεις τις παρουσιάστριες και τις δημοσιογράφους ισότιμα, απλά κάντο» έγραψε η πολιτικός.

Σύμφωνα πάντως με το BBC το ποσοστό των ανδρών στη λίστα των υψηλότερα αμειβόμενων κατέγραψε πτώση στο 59% στο οικονομικό έτος 2017-2018 σε σύγκριση με την περίοδο 2016-2017.

Επιπλέον, η διεύθυνση του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα υποστηρίζει ότι ο κατάλογος φέτος δεν αντικατοπτρίζει πλήρως ορισμένες περιπτώσεις αυξήσεων μισθών και περικοπών. Η Ουίνκλμαν, που παρουσιάζει δημοφιλή ψυχαγωγικά προγράμματα όπως το Strictly Come Dancing, πέρυσι βρισκόταν στην όγδοη θέση, με το BBC να ισχυρίζεται ότι η πτώση της στην 13η θέση συνδέεται με διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές που ακολούθησαν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter