Δημοσιογράφος καταγγέλλει απαγωγή του από ένοπλους μπράβους του Μαρινάκη! (video)

Δημοσιογράφος καταγγέλλει απαγωγή του από ένοπλους μπράβους του Μαρινάκη! (video)

Πρωτοφανής καταγγελία απαγωγής του από ένοπλους μπράβους του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα από το Hilton καταγγέλλει δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ!

Νέες διαστάσεις παίρνουν οι κατηγορίες κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς ο Πάρης Κουρτζίδης καταγγέλει on camera στο zougla.gr αλλά και στη ΓΑΔΑ ότι απήχθη από τους ανθρώπους της ασφάλειας του Μαρινάκη με σκοπό να κατεβάσει την είδηση για την ποινική δίωξη που αφορά το Noor1 και στη συνέχεια να αναρτήσει νέο άρθρο στο οποίο θα ζητά συγνώμη για την… παρανόηση!

Όλα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί ήδη επώνυμα στην Ασφάλεια Αττικής που έχει πάρει το video στα χέρια της από το Hilton και εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του www.zougla.gr που περιέχει όλο το ιστορικό της καταγγελίας και video με τις on camera καταγγελίες του δημοσιογράφου.

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη μέρα μεσημέρι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα στο αχανές lobby του ξενοδοχείου Hilton την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Πρωταγωνιστές άνδρες της ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας, ο δημοσιογράφος που εργάζεται στην ίδια εφημερίδα Πάρις Κουρτζίδης αλλά και, όπως αποδεικνύεται από το μαγνητοσκοπημένο υλικό μέσω του συστήματος ασφαλείας του ξενοδοχείου, συνεργάτες του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη οι οποίοι παρευρίσκονται την ώρα του συμβάντος στον χώρο του Hilton.

Όμως η ιστορία ξεκινάει λίγο πριν, και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου, όταν ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης αναρτά στην ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται «piperata.gr» ένα κείμενο που αφορά στην πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1 και την ηρωίνη.

Το κείμενο που αναρτά ο δημοσιογράφος Κουρτζίδης είναι πλούσιο σε πληροφορίες και περιλαμβάνει λεπτομέρειες οι οποίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Προφανώς ο Πάρις Κουρτζίδης διαθέτει μία πολύ καλή πηγή η οποία όχι απλώς τον ενημερώνει για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας προς το τελικό της στάδιο, δηλαδή την κατάθεση του πορίσματος, αλλά του προσφέρει και λεπτομέρειες επί του υλικού το οποίο έχει συσσωρευθεί στην εισαγγελία Πειραιώς. Με λίγα λόγια το δημοσίευμα καθίσταται αξιόπιστο.

Αυτό το κείμενο αναρτά ο Πάρις Κουρτζίδης στην ιστοσελίδα του στις 14 Μαρτίου με τίτλο «Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Προφυλακίζονται «Μαρινάκης & ΣΙΑ» για το «Noor 1» – Έρχεται ποδοσφαιρικό GREXIT;»

Η ιστορία όμως έχει συνέχεια. Την επόμενη ημέρα, 15 Μαρτίου, το δημοσίευμα αποσύρεται και αναρτάται ένα δεύτερο δημοσίευμα δια του οποίου διατυπώνεται και έκφραση «συγγνώμης» προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για όσα αναγράφονται στην ανάρτηση της 14ης Μαρτίου.

Αυτό είναι το δημοσίευμα συγγνώμης της 15ης Μαρτίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα piperata.gr με τίτλο «Περί πορίσματος κατά Μαρινάκη: Διακαείς κυβερνητικοί πόθοι και «αμαρτωλές» διαρροές δικαστικών κύκλων!»

Οι ώρες περνούν και αργότερα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας επανέρχεται στo «piperata.gr». Προφανώς κάτι έχει συμβεί. Αυτή η ανακόλουθη «ακολουθία», δηλαδή της ανάρτησης, της απαγκίστρωσης, της δημοσίευσης ενός άρθρου με την «συγγνώμη» και στη συνέχεια η επαναδημοσίευση της προηγούμενης ανάρτησης προκαλεί ενδιαφέρον.

Περνούν δύο 24ωρα και το zougla.gr έρχεται σε επαφή με τον δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη. Η επαφή είναι τηλεφωνική και όταν ερωτάται ο δημοσιογράφος τι ακριβώς συνέβη, απαντά θορυβημένος «θα τα πούμε από κοντά». Έτσι και έγινε. Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου ο Πάρις Κουρτζίδης επισκέπτεται τα γραφεία του zougla.gr κατά τις μεσημεριανές ώρες και αφηγείται το τι ακριβώς του συνέβη κατά τη διάρκεια των δύο 24ωρων της 14ης και της 15ης Μαρτίου.

Το αφήγημα από τη στιγμή αυτή και μετά προσλαμβάνει διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ. Σημειώνεται ότι όλα τα γεγονότα που ακολουθούν συνέβησαν στο φως του ήλιου, στο πολυσύχναστο lobby του ξενοδοχείου Hilton με τα πολύ σοβαρά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Πρόκειται για ένα σημείο «ραντεβού» της αθηναϊκής ελίτ και όχι μόνο. Πρόκειται για το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται όλες οι επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις των δανειστών με κυβερνητικά και πολιτικά πρόσωπα αλλά και επιχειρηματίες. Πρόκειται για έναν χώρο όπου διασταυρώνονται καθημερινά σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής και του επιχειρείν αλλά και γενικά πρωταγωνιστές της αθηναϊκής ζωής. Με λίγα λόγια στο lobby του Hilton «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

Ο Πάρις Κουρτζίδης από τη στιγμή που ανάρτησε το δημοσίευμά του σχετικά με την πορεία της έρευνας της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα προφανώς μπήκε σε μπελάδες. Παρενέβη ο εκδότης του Αντώνης Πίκουλας αμέσως μετά την ανάρτηση και του ζήτησε να την «κατεβάσει» εξηγώντας του ότι προκαλούνται σοβαρά ζητήματα. Ο Πάρις Κουρτζίδης έπραξε αναλόγως, απαγκίστρωσε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα αλλά έκλεισε και ένα ραντεβού για το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαρτίου με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα προκειμένου να τα συζητήσουν δια ζώσης.

Όπερ και εγένετο. Το ραντεβού είχε καθοριστεί για το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου. Ο Πάρις Κουρτζίδης έφτασε στο ξενοδοχείο με τη μοτοσυκλέτα του, εισήλθε στο lobby και προχώρησε προς τον Αντώνη Πίκουλα ο οποίος ήταν καθισμένος σε έναν από τους καναπέδες δεξιά και ίσια όπως μπαίνουμε στο Hilton λίγο πριν από τα λεγόμενα σκαλάκια.

Μετά τον χαιρετισμό, ο Πάρις Κουρτζίδης κάθισε σε μία από τις δύο πολυθρόνες και στα επόμενα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν τέσσερις άνδρες, τρεις εκ των οποίων έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τον Πίκουλα και τον Κουρτζίδη ενώ ένας από αυτούς, ο τέταρτος, κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη.

Αρχίζει το αστυνομικό θρίλερ

Είναι πια Δευτέρα 19 Μαρτίου και ο Πάρις Κουρτζίδης, πάντα θορυβημένος, βρίσκεται στα γραφεία του zougla.gr και αφηγείται το τι του συνέβη. Σύμφωνα λοιπόν με τα λόγια του, ο τέταρτος άνδρας ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος έχει καθίσει πίσω από την πολυθρόνα, του λέει πως τον απειλεί με όπλο μιλώντας του με την γνωστή αργκό των «φουσκωτών» και απειλώντας τη ζωή του. «Θα σε ξεβρακώσω» του λέει.

Ο Πάρις Κουρτζίδης συνεχίζει και εξηγεί πως διατηρεί την ψυχραιμία του γιατί βρίσκεται σε κεντρικό χώρο και μάλιστα στο κεντρικό lobby του ξενοδοχείου Hilton αλλά φαίνεται, πάντα κατά τον Πάρι Κουρτζίδη, πως ο συγκεκριμένος άνδρας ασφαλείας δεν πτοείται αλλά, αντίθετα, του εξηγεί πως το όπλο του φέρει σιγαστήρα και πως όταν πυροβολήσει δεν θα φανεί απολύτως τίποτα.

Εκείνη τη στιγμή ο άνδρας ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω του κινητού του, τηλεφωνεί στο αφεντικό του στο οποίο αφηγείται τι συμβαίνει. Ο εφοπλιστής του λέει μερικά λόγια και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δια του ίδιου κινητού τηλεφώνου, συνομιλεί με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα.

Αργότερα, ο «φουσκωτός», απειλώντας, διατάσσει τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει πάραυτα στα γραφεία της εφημερίδας «Αξία» προκειμένου να αναρτήσει το κείμενο επανόρθωσης με τη συγγνώμη στην ιστοσελίδα «piperata.gr».

Πάντα υπό απειλή, όπως αφηγείται ο Πάρις Κουρτζίδης, σηκώνονται και ο Αντώνης Πίκουλας παίρνει την τσάντα του Πάρι Κουρτζίδη και κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο του εκδότη στο οποίο εισέρχεται ο δημοσιογράφος. Το αυτοκίνητο κατευθύνεται προς τα γραφεία της εφημερίδας. Εκεί, ως δια μαγείας, ήδη βρίσκονται οι άνδρες ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ένας εκ των οποίων ανοίγει την πόρτα του Πάρι Κουρτζίδη ο οποίος διατάσσεται να ανέβει στα γραφεία.

Μαζί με τον Αντώνη Πίκουλα ανεβαίνουν επάνω και στη συνέχεια ο Πάρις Κουρτζίδης συντάσσει την περίφημη δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη. Σημαντική λεπτομέρεια: Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του άνδρα ασφαλείας και του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα προκύπτει ότι την Πέμπτη 15 Μαρτίου ο εφοπλιστής δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά ταξιδεύει μεταξύ Βρετανίας και Νορβηγίας για επαγγελματικούς λόγους και δηλώνει πως θα παραμείνει στο εξωτερικό για 15 ημέρες. Προσοχή, είμαστε Πέμπτη 15 Μαρτίου και οκτώ μέρες μετά, Παρασκευή 23 Μαρτίου, κατατίθεται το πόρισμα κατά Μαρινάκη με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για την υπόθεση Noor1 και τους τρεις τόνους ηρωίνη από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιώς Ειρήνη Τζίβα.

Επανερχόμαστε στη Δευτέρα 19 Μαρτίου και στο αφήγημα που εξελίσσεται στα γραφεία του zougla.gr και που ο Πάρις Κουρτζίδης με λεπτομέρειες ομιλεί για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό στο οποίο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήδη έχει συμβεί ένα μείζον κακούργημα, αυτό της αρπαγής δια της απειλής όπλου.

Λίγη ώρα μετά, τις αμέσως μεταμεσημεριανές ώρες, ο Πάρις Κουρτζίδης μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και καταθέτει όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών αναλαμβάνει δράση και προχωρεί στο προφανές, στο να ελέγξει δηλαδή μέσω του συστήματος ασφαλείας του Hilton το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου στο κεντρικό lobby. Εκεί προκύπτει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Την ώρα της εξόδου του Αντώνη Πίκουλα και του Πάρι Κουρτζίδη συνοδεία των ανδρών ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη και υπό την απειλή όπλου, ένας εκ των ανδρών αυτών χαιρετά δια χειραψίας το γνωστό επιχειρηματικό στέλεχος του ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη, τον κ. Δημητριάδη. Είναι προφανές πως αυτό το παλιό στέλεχος του Σωκράτη Κόκκαλη γνωρίζει τον άνδρα ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη για να τον χαιρετά με αυτόν τον τρόπο. Αφού τον γνώριζε, προφανώς ξέρει και το όνομά του. Η δουλειά της αστυνομίας λοιπόν γίνεται πολύ ευκολότερη.

Ο Πάρις Κουρτζίδης αναλογιζόμενος τι του είχε συμβεί την 15η Μαρτίου και λίγες ώρες μετά το επανορθωτικό δημοσίευμά του με την περίφημη συγγνώμη, επαναφέρει το προηγούμενο δημοσίευμα που είχε εξοργίσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το αναρτά στην πρώτη σελίδα του ιστοτόπου «piperata.gr».

Δείτε τη συνέντευξη του Πάρη Κουρτζίδη στη zougla.gr:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter