Νέα Υόρκη: Κρουαζιερόπλοιο χτύπησε φάλαινα υπό εξαφάνιση – Την έσερνε νεκρή στην πλώρη του (Video)

Νέα Υόρκη: Κρουαζιερόπλοιο χτύπησε φάλαινα υπό εξαφάνιση – Την έσερνε νεκρή στην πλώρη του (Video)

Ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης μεταφέροντας στην πλώρη του μια υπό εξαφάνιση φάλαινα Sei, την οποία πιθανότατα χτύπησε και σκότωσε πριν πλεύσει στον ποταμό East River το περασμένο Σάββατο.

Η ενήλικη θηλυκή φάλαινα μήκους 13 μέτρων εντοπίστηκε καθώς το πλοίο με 19 καταστρώματα MSC Meraviglia έδεσε στο λιμάνι του Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας κρουαζιέρας MSC.

Το κήτος αφαιρέθηκε από το πλοίο και ρυμουλκήθηκε στο Σάντι Χουκ του Νιου Τζέρσεϊ για νεκροψία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αλιείας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, Αντρέα Γκόμεζ. Ο ίδιος, τόνισε ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί εάν η φάλαινα ήταν ή όχι νεκρή πριν από την πρόσκρουση. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία ένδειξη σχετικά με το πόσο καιρό το νεκρό θηλαστικό σύρθηκε από το σκάφος πριν ανακαλυφθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σύμφωνα όμως με Ρομπ ντι Τζιοβάνι, ιδρυτή και επικεφαλής επιστήμονα της Atlantic Marine Conservation Society, είναι περισσότερο από πιθανό «η αλληλεπίδραση με το σκάφος να συνέβαλε στο θάνατο της φάλαινας». «Φαίνεται σαν να έτρωγε», δήλωσε ο Ντι Τζιοβάνι, υποδεικνύοντας ότι ήταν μια υγιής φάλαινα με σχετικά φρέσκο φαγητό στο στομάχι της.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες διεξάγουν τώρα εξέταση της φάλαινας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της κρουαζιέρας, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι «η εταιρεία έχει θεσπίσει κανονισμούς για την αποφυγή συγκρούσεων με φάλαινες και άλλα ζώα στη θάλασσα. Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια οποιασδήποτε θαλάσσιας ζωής», πρόσθεσαν στην ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter