Εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ για το πρώην στέλεχος της Siemens, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ

Εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ για το πρώην στέλεχος της Siemens, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ

Να αντικατασταθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 30.000 ευρώ αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Μάλιστα η καταβολή της εγγυοδοσίας ορίστηκε να γίνει με καταβολή σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή εντός δέκα ημερών από την επίδοση του βουλεύματος.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4I.

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι υπήκοος Γερμανίας και διαμένει στη Γερμανία, δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου.

Επιπλέον, συνυπολόγισαν το γεγονός ότι σε άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ο εν λόγω κατηγορούμενος συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου του, όπως προβλέπει η δικονομία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter