Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας – Δεν εκπλήρωσαν την τελευταία του επιθυμία

Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας – Δεν εκπλήρωσαν την τελευταία του επιθυμία

Με θανατηφόρα ένεση και όχι διά πυροβολισμού ή σε θάλαμο αερίων, όπως ο ίδιος είχε αιτηθεί, εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας.

Ο Ντάνι Μπάιμπλ, γνωστός ως ο «δολοφόνος με τον παγοκόφτη», έπασχε από τη Νόσο του Πάρκινσον και άλλες ασθένειες, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες οι φλέβες του. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, η εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση θα ήταν ιδιαιτέρως επώδυνη γι’ αυτόν.

Ο 67χρονος Μπάιμπ είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2003 για τη δολοφονία μία 20χρονης γυναίκας το 1979 με παγοκόφτη. Το έγκλημα παρέμενε ανεξιχνίαστο επί 20 χρόνια. Ο ίδιος ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε δεκάδες παιδιά, είχε βιάσει πολλές γυναίκες και είχε διαπράξει συνολικά τέσσερις δολοφονίες.

Οι δικηγόροι του ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να παρέμβει και να σταματήσει την εκτέλεσή του με θανατηφόρα ένεση, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης τους θα ήταν προτιμότερο να εκτελεστεί είτε διά πυροβολισμού είτε σε θάλαμο αερίων. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Η εκτέλεση του Μπάιμπ ήταν η 12η κατά σειρά φέτος στις ΗΠΑ και η 7η στο Τέξας, όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες εκτελέσεις από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ από το 1976 οπότε επαναφέρθηκε η θανατική ποινή.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter