Γαλλία: Υψηλοί τόνοι έως και ύβρεις από την Λεπέν στην τελευταία τηλεμαχία με τον Μακρόν

Γαλλία: Υψηλοί τόνοι έως και ύβρεις από την Λεπέν στην τελευταία τηλεμαχία με τον Μακρόν

Παρά τα χαμόγελα της φωτογραφίας η Μαρίν Λεπέν έδειξε τα δόντια της στον συνυποψήφιό της στην τελευταία τηλεμαχία τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Γαλλία. Γάλλοι δημοσιογράφοι μιλάνε για νίκη του Μακρόν που κράτησε πιο ήπιους τόνους. Γεγονός πάντως είναι ότι ο στόχος και των δύο ήταν να πείσουν τους αναποφάσιστους.

Η Λεπέν επιτέθηκε αμέσως στον Μακρόν χαρακτηρίζοντάς τον ως κρύο τραπεζίτη που θα επιδεινώσει τα επίπεδα ανεργίας και θα επιτρέψει στον χρηματοπιστωτικό τομέα να λεηλατήσει την οικονομία, ενώ για τον εαυτό της είπε ότι είναι η υποψήφια του λαού, της Γαλλίας που αγαπάμε.

Ο Μακρόν αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι η Λεπέν δεν είχε φινέτσα και, για πολλά χρόνια, εκμεταλλεύτηκε το θυμό του γαλλικού λαού και προώθησε το «πνεύμα της ηττοπάθειας».

Σε ένα σημείο, η Λεπέν επιτέθηκε στον νεότερο αντίπαλό της, λέγοντας: “Μην παίζεις μαζί μου.Μην παίζεις δάσκαλο και μαθητή, δεν είναι του γούστου μου”. Και κατηγόρησε τον Μακρόν ότι είναι ο υποψήφιος των συμφερόντων των εταιρειών τις οποίες και υπερασπίζεται.

Ο Μακρόν κατηγόρησε τη Λε Πεν ότι στερείται στρατηγικής για να αναστρέψει το οικονομικό κλίμα.

“Πρέπει να δώσουμε στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μας την ευκαιρία να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η στρατηγική της Λεπέν είναι απλώς να πει πολλά ψέματα.

Σε ερώτηση για την τρομοκρατία και πως σκοπεύουν οι υποψήφιοι να αμυνθούν στην απειλή η Λεπέν σημείωσε: «Είναι τεράστιο θέμα το οποίο φυσικά απουσιάζει εντελώς από το πρόγραμμα Μακρόν. Προσωπικά από την 1η ημέρα εάν εκλεγώ θα εκδιώξω από την χώρα κάθε στοιχείο μουσουλμανικού εξτρεμισμού. Επίσης οι άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα θα κληθούν άμεσα να επιλέξουν. Θα αυξηθούν άμεσα όλα τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα σώματα ασφαλείας με τη σημερινή τους εικόνα είναι απίθανο να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή και αυτό έχει δυστυχώς πληρωθεί δύο φορές τα τελευταία 2 χρόνια με γαλλικό αίμα».

Ο Μακρόν, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Είναι η προτεραιότητα μας για τα επόμενα χρόνια ότι κι αν μας καταλογίζει η κα. Λε Πεν. Εννοείται πως θα υπάρξει ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και η ανάπτυξη σχεδίου πρόληψης των τρομοκρατικών απειλών από όπου κι αν προέρχονται. Δεν είναι λύση η απέλαση τόσων ανθρώπων μαζικά. Δεν το θέλουμε, δεν είναι στις αρχές του λαού μας. Σας ανακοινώνω λοιπόν πως υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας συντονισμού η οποία θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες και τα σώματα και η πρόληψη θα είναι μία λύση μόνιμη και όχι παροδική. Η κα Λεπέν ισχυρίζεται πως θα σταματήσει την τρομοκρατία με περισσότερους τελωνιακούς υπαλλήλους. Τους συμπαθώ πολύ αλλά οι άνθρωποι είναι στο σημείο για άλλη δουλειά. Δεν έχουν ούτε την εκπαίδευση ούτε τα μέσα να σταματούν τρομοκράτες. Σημειώνω επίσης πως η Γαλλία δεν θα σταματήσει να μάχεται την τρομοκρατία και εκτός των συνόρων μας στο Ιράκ και τη Συρία».

Η Λεπέν επανάφερε ακόμη τη γνωστή της θέση περί επιστροφής του γαλλικού φράγκου, καθώς, όπως είπε, το ευρώ είναι νεκρό, ενώ σημείωσε ότι θα μειώσει στα 60 τα όρια συνταξιοδότησης.

Από την πλευρά του , ο Μακρόν ανέφερε ότι θα διατηρήσει στα 62 το όριο συνταξιοδότησης, αλλά θα επιτρέψει ευέλικτα ωράρια εργασίας στις εταιρείες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter