Καύσωνας: Κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα-Πειραιά και Αττική

Καύσωνας: Κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα-Πειραιά και Αττική

Έξι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων θα είναι ανοικτές, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, από σήμερα Δευτέρα (7/8) έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Κατάλογο με κλιματιζόμενες αίθουσες δημοσιοποίησε και η Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι τα βασικά μέτρα πρόληψης σε περιόδους καύσωνα είναι:

  • Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο
  • Η αποφυγή βαριάς σωματικής
    εργασίας
  • Λήψη υγρών, ελαφρά γεύματα και
    αποφυγή αλκοόλ
  • Η διατήρηση της θερμοκρασίας του
    σώματος με συχνά λουτρά και ελαφρά ρούχα.
  • Μεγαλύτερη
    προσοχή στα μέτρα πρόληψης απαιτείται για τα άτομα άνω των 65, τα βρέφη
    και τα παιδιά, τους χρονίως νοσούντες, άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για
    χρόνια νοσήματα.

Κλιματιζόμενες αίθουσες – Δήμος Αθηναίων

Οι αίθουσες θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας: Αγίου Παύλου,(Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946), Κουκακίου (Δράκου 26-28,τηλ. 2109232044), Άνω Πετραλώνων (Αιξονέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398), Κολοκυνθούς (Αίμονος 9 & Άστρους, τηλ. 21051408777), Αγίου Μελετίου (Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900) και Αμπελοκήπων (Πανόρμου & Βαθέος, τηλ.210 6459890).

Οι πολίτες για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε κλιματιζόμενο χώρο, ατόμων που το έχουν ανάγκη.

Πού θα βρείτε δροσιά στον Πειραιά

– Το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης (Βασ. Γεωργίου Β’ 10 & Βούλγαρη 155) θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

– Η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» (1ος όροφος Πύργου Πειραιά, Ακτή Ποσειδώνος 2-4) θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον, ειδικό κλιμάκιο του δήμου πραγματοποιεί από σήμερα δράσεις ενημέρωσης στους άστεγους για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Πειραιά.

Κλιματιζόμενες αίθουσες – Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες ότι στην ιστοσελίδα της μπορούν να αναζητήσουν τις επικαιροποιημένες λίστες με τους κλιματιζόμενους ανά δήμο και Περιφερειακή Ενότητα χώρους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter