Μπάσκετ: Στις πλάτες του Ντόρσεϊ το Όρεγκον

Μπάσκετ: Στις πλάτες του Ντόρσεϊ το Όρεγκον

Ελληνική σφραγίδα είχε η πρόκριση των Όρεγκον «Ντακς» στους 16 του τελικού τουρνουά του NCAA, αφού ο – κορυφαίος του αγώνα – Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε το νικητήριο τρίποντο, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Το Ρόουντ Άιλαντ είχε διψήφιο προβάδισμα στις αρχές του β’ ημιχρόνου, αλλά η ρέντα του Ντόρσεϊ άλλαξε τη ροή του αγώνα. Το Ελληνόπουλο πέτυχε συνολικά 27 πόντους με 5/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 5/9 βολές σε 35 λεπτά, ενώ μέτρησε και 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη.

Ο Ντόρσεϊ, που έχει Αμερικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, αναμένεται να επιλεγεί στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ και εκτός απροόπτου, θα ακούσει το όνομά του (όπως και πέρυσι) στο καλοκαιρινό προσκλητήριο της Εθνικής Ανδρών, εν όψει του Ευρωμπάσκετ 2017. Το Όρεγκον απέχει πλέον δύο βήματα από το φάιναλ-φορ του NCAA, που φέτος θα γίνει στο Φίνιξ. Στη φάση των Sweet Sixteen αντιμετωπίζει το Μίσιγκαν, την ερχόμενη Πέμπτη, στο Κάνσας Σίτι.

Αντιθέτως, αποκλείστηκε το Άιοβα Στέιτ του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αφού ηττήθηκε από το Περντιού με 80-76. Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε 5 πόντους με 2/7 σουτ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter