Συλλυπητήρια Γιλντιρίμ και Ερντογάν προς Τσίπρα για τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού

Συλλυπητήρια Γιλντιρίμ και Ερντογάν προς Τσίπρα για τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε αργά απόψε τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Γιλντιρίμ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ιδίου αλλά και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του DocumentoNews, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τον κ. Γιλντιρίμ να ενημερώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας και παράλληλα να δεσμεύεται πως θα τον κρατά ενήμερο.

Επιπλέον, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν. 

Συλλυπητήρια και από το Ισραήλ

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την τραγική απώλεια του σμήναρχου Γιώργου Μπαλταδώρου εκφράζουν η πρεσβεία του Ισραήλ και ο αρχηγός της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Η πρεσβεία του Ισραήλ, όπως αναφέρει η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter, και ο αρχηγός της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, υποστράτηγος Άμικαμ Νόρκιν (Amikam Norkin) εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του σμήναρχου Γιώργου Μπαλταδώρου και στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την τραγική απώλεια του σήμερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter