Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου αύριο

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου αύριο

Τον ΣΚΑΪ επέλεξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προκειμένου να ανακοινώσει νωρίτερα την συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου για την Τρίτη 20 Μαρτίου.

Η κίνηση του κ. Τζανακόπουλου, να πει όσα είπε στην τηλεοπτική ναυαρχίδα του αντικυβερνητικού μπλοκ, προφανώς και δεν είναι τυχαία τη στιγμή μάλιστα που σύσσωμος ο αντικυβερνητικός Τύπος διακινεί για μια ακόμη φορά σενάρια έντασης μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ).

Παρά το γεγονός πάντως ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέδωσε την αυριανή συνάντηση στο θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, το ταξίδι του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά την ερχόμενη Πέμπτη στα Σκόπια θα είναι εντός ατζέντας της συνολικής κουβέντας. Πολλώ δε μάλλον όταν τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ είδαν τη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη ως προσπάθεια του Μαξίμου να διευρύνει την όποια κυβερνητική πλειοψηφία όταν και εάν έρθει το θέμα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ στη Βουλή.

Χωρίς φυσικά όλα τα παραπάνω να σημαίνουν ότι το θέμα των στρατιωτικών δεν θα συζητηθεί, αφού τα χρονικά περιθώρια που έχει θέσει η Αθήνα για επίλυση του θέματος (γι αυτό άλλωστε κρατά χαμηλούς τόνους) στενεύουν, με δεδομένο ότι την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα λάβει χώρα η σύνοδος κορυφής στη Βουλγαρία, ενώ σε μία εβδομάδα από σήμερα θα διεξαχθεί η σύνοδος Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα. Το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσει η χώρα μας μέχρι τότε και κυρίως αν θα επιχειρήσει να συνδέσει το θέμα των στρατιωτικών με τη Σύνοδο.

Το σίγουρο είναι ότι η αυριανή συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου κλείστηκε το Σαββατοκύριακο με πηγές κοντά στον Πάνο Καμμένο να δηλώνουν μόλις την περασμένη Παρασκευή στο Documento ότι ο ΥΠΕΘΑ θα απουσιάζει εκτός Αθηνών την Τρίτη για υποχρεώσεις του υπουργείου του.

Οι ίδιες πηγές σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αφήνουν να διαφανεί μια δυσαρέσκεια του υπουργού και προέδρου των ΑΝΕΛ για δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά της Κυβέρνησης σε εβδομαδιαία βάση για κρίσιμα θέματα (π.χ. Έλληνες στρατιωτικοί) και όχι να επιλέγουν τη στάση «της δημιουργικής σιωπής».

Σε κάθε περίπτωση η αυριανή συνάντηση θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια κίνηση του πρωθυπουργού να επανακαθορίσει τις σχέσεις του με κρίσιμους για το κυβερνητικό έργο κρίκους «τελειώνοντας» ταυτόχρονα και όποιες προσπάθειες της Αντιπολίτευσης, μέσω του φιλικού της Τύπου, να προκαλέσουν ρήγματα.

Γι αυτό και οκ. Τζανακόπουλος το πρωί χαρακτήρισε «Ευσεβείς πόθους της ΝΔ» την προσπάθεια να ανακαλύπτει κρίσεις και ρήξεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Καμμένο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter