Βρετανία: Αλλάζει την «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα – Τι θα γίνει με την Ελλάδα

Βρετανία: Αλλάζει την «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα – Τι θα γίνει με την Ελλάδα

Αλλαγές αναμένονται εντός της ημέρας στη «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας με τα βρετανικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως ο Μπόρις Τζόνσον θα διατηρήσει την αυστηρή πολιτική που έχει υιοθετήσει στα διεθνή ταξίδια.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ως υποψήφια για ένταξη στην «πράσινη λίστα» κρίνονται οι Κανάριες Νήσοι, η Μάλτα και η Φινλανδία. Όσον αφορά την Ελλάδα, η οποία ποντάρει αρκετά στους Βρετανούς τουρίστες δεν βρίσκεται στη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως και άλλοι δημοφιλής προορισμοί στη Νότια Ευρώπη, ωστόσο, αναμένεται να ενταχθούν ορισμένα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τον Independent, στην επικαιροποιημένη πράσινη λίστα αναμένεται «πιθανόν» να ενταχθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο και για Κέρκυρα, Λέσβο, Ρόδο, ενώ θεωρείται απίθανο να ισχύσει το ίδιο και για την Κρήτη.

Η Βρετανία από τότε που επέτρεψε ξανά τα ταξίδια έχει υιοθετήσει ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των χωρών με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα. Οι χώρες κατηγοριοποιούνται στην «πράσινη», «πορτοκαλί» και «κόκκινη» λίστα, με την πρώτη μέχρι στιγμής να περιλαμβάνει μόλις 12 κράτη και εδάφη. 

Μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και την «απελευθέρωση» των ταξιδιών, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον – όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ – δέχεται μεγάλες πιέσεις για τη μικρή αυτή «πράσινη» λίστα από παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Ιουνίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter