Καστοριά: Επιδρομές από… αρκούδες αποκάλυψε βουλευτής της ΝΔ – Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι

Καστοριά: Επιδρομές από… αρκούδες αποκάλυψε βουλευτής της ΝΔ – Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι

Δεν έφτανε η πανδημία και τα παρεπόμενά της για τους κατοίκους της Καστοριάς, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις από αρκούδες. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Καστοριάς με τη ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας, καταθέτοντας αναφορά στον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Σκρέκα.

«Τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις των αρκούδων στο ζωικό κεφάλαιο και τις καλλιέργειες πολλές φορές μέχρι και τα όρια του αστικού ιστού, όπου εισέβαλαν σε αυλές σπιτιών εντός της πόλης της Καστοριάς» σημειώνει στην αναφορά του ο κ. Τζηκαλάγιας, προσθέτοντας πως οι επιθέσεις αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα λόγω της ωρίμανσης των οπωροφόρων και ιδίως των κερασιών. Τονίζει δε ότι «οι κάτοικοι είναι έντονα ανήσυχοι και ενίοτε τρομοκρατημένοι».

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζει τις τρεις επιθέσεις αρκούδων σε ανθρώπους εκ των οποίων η μία κρίθηκε σοβαρή, ζητώντας παράλληλα από τον Κ. Σκρέκα να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους.

Η αναφορά:

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter