Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ, στα ύψη ο δείκτης θετικότητας – «Βράζει» η Αττική

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ, στα ύψη ο δείκτης θετικότητας – «Βράζει» η Αττική

Σήμα SOS εκπέμπει τις τελευταίες εβδομάδες το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς παρά το γεγονός πως η Αττική και οι περισσότερες περιοχές της χώρας βρίσκονται υπό τη «σκιά» αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων, η κατάσταση παραμένει ανησυχητική, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και το ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων να καλείται να σηκώσει τεράστιο φορτίο, απόρροια της πανδημίας αλλά και της… αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής διαχείρισης.

Ενδεικτική είναι η εικόνα που επικρατεί, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών πραγματοποίησε «άλμα» με 605 να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 59 απώλειες ασθενών λόγω κορονοϊού.

Ανησυχία για το 12,3%

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον δείκτη θετικότητας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε στο 4,5%, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλλου στην ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής. Σήμερα, τα στοιχεία έδειξαν σχεδόν τριπλασιασμό, καθώς εντοπίστηκαν 1.533 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε 12.459 tests, ήτοι 12,3% θετικότητα.

Στο «επίκεντρο» η Αττική

Από τις 1.533 περιπτώσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι 666 εντοπίστηκαν στην Π.Ε Αττικής, όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των καταγραφών του ΕΟΔΥ από τον περασμένο Νοέμβριο και έπειτα.

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών εντοπίστηκαν 179 κρούσματα, ενώ 123 στον Δυτικό Τομέα. Στην Π.Ε Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 148 κρούσματα.

Διαβάστε επίσης: Σήμα κινδύνου από τα νοσοκομεία: 605 στις ΜΕΘ – 59 νεκροί – 1.533 νέα κρούσματα κορονοϊού

Τεράστια η πίεση στο ΕΣΥ

Στην Αττική, περιοχή όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων και διασωληνώσεων από την έναρξη του τρίτου κύματος της πανδημίας, η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ κινούταν σε ποσοστό άνω του 90%.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του Open TV το βράδυ της Τρίτης η πληρότητα άγγιξε το απόλυτο, με 362 κλίνες Covid-19 να είναι κατειλημμένες, γεγονός που αυξάνει την αγωνία γιατρών και νοσηλευτών σχετικά με το αν θα είναι δυνατή η αποτελεσματική παροχή περίθαλψης στους ασθενείς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter