Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση Μπάιντεν σε Πούτιν για σύνοδο κορυφής

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση Μπάιντεν σε Πούτιν για σύνοδο κορυφής

Η πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για μια σύνοδο κορυφής σε μια τρίτη χώρα, εξακολουθεί να ισχύει, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες μετά την επιβολή νέας σειράς αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.

«Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια σύνοδος κορυφής θα αποτελούσε ένα καλό βήμα προόδου προς την «ανάπτυξη μιας σταθερής και προβλέψιμης σχέσης» μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, ο οποίος σε ανακοίνωση του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα, μετά τη συνάντηση που είχε με Ρώσους αξιωματούχους στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει, εκεί που είναι αυτό δυνατό, να αναζητά δυνατότητες για να οικοδομηθούν πιο σταθερές και προβλεπόμενες σχέσεις με τη Μόσχα που θα συνάδουν με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ο Σάλιβαν αναφέρει επίσης ότι η συνάντηση του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών που έγινε με αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών έγινε σε επίπεδο επαγγελματικό και αμοιβαίου σεβασμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter