Συγκατηγορούμενοι Φουρθιώτη: Πάντα είχε συνοδεία από την Αστυνομία

Συγκατηγορούμενοι Φουρθιώτη: Πάντα είχε συνοδεία από την Αστυνομία

Την εμπλοκή τους στην υπόθεση Φουρθιώτη αρνήθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή κατά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο, λίγο πριν πάρουν το δρόμο για τη φυλακή.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα όπως αναφέρουν ο Φουρθιώτης είχε πάντοτε συνοδεία τόσο ιδιωτική όσο και από την ΕΛ.ΑΣ.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τον κ. Φουρθιώτη τον γνωρίζω χρόνια από τους άλλους σταθμούς που ήμουν φύλακας, πριν από την πώληση του Έψιλον στον κ. Σαββίδη. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι στο κανάλι νέο Έψιλον. Εκεί έβλεπε τον κ. Φουρθιώτη να πηγαινοέρχεται πάντα με συνοδούς. Πάντα είχε συνοδεία και από την ελληνική αστυνομία και από ιδιωτική φύλαξη..» ανέφερε κατά την απολογία του ο Γ.Π.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Φουρθιώτης τον πήρε τηλέφωνο πριν κανά μήνα και του ζήτησε να του γνωρίσει πρόσωπα που θα μπορούσαν να τον συνοδεύουν στις μετακινήσεις του.

«…Μου ζήτησε και εμένα να τον συνοδεύσω όχι όμως για 24ωρη φύλαξη γιατί αδυνατούσα. Υπογράψαμε σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1000 ευρώ το μήνα. Μου είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα. Επειδή ήθελε και επιπλέον άτομα κάλεσα περί τα τέλη Μαρτίου και τον Γ.Σ., ο οποίος αποδέχθηκε…Αρχικά είχαμε κανονίσει ημέρα παρά ημέρα αλλά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τη σύλληψη μου είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός και (ο Φουρθιώτης) και μάλιστα δεχόμουν κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα. Εγώ τη μηχανή για την οποία με κατηγορείτε ότι ήμουν συνεργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανήκει υποτίθεται στον Γ. Σ. δεν την έχω δει ποτέ, δεν ξέρω αν την αγόρασε πρόσφατα….» τόνισε.

Ο Γ.Π. αρνήθηκε ότι επικοινώνησε μαζί του ο Μένιος Φουρθιώτης των βράδυ των πυροβολισμών στο σπίτι του, όπως επίσης και κανά δίωρο πριν από αυτούς, όπως φαίνεται από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

«…Δεν νομίζω να με κάλεσε αλλιώς θα είχα γυρίσει πίσω. Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε. Την τελευταία φορά που πήγα με το αμάξι πάνω ήμουν μόνος μου, ήταν λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή μου, δεν θυμάμαι όμως ημερομηνία. Ο Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς…» σημείωσε.

Σε ότι αφορά για το μήνυμα που το έστειλε ο Φουρθιώτης με το περιεχόμενο: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

«…Συνήθιζε να μου στέλνει πάρα πολλά μηνύματα, έχω λάβει και άλλα και πάντα μου έλεγε επειδή δεν απαντούσα στις κλήσεις του τι πρόβλημα υπάρχει και αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα να μου βρει γιατρούς και τέτοια. Εγώ σίγουρα εκείνη τη νύχτα ήμουν σπίτι και κοιμόμουν και το μήνυμα το είδα το πρωί. Εγώ με την έκρηξη που έγινε στις 22.04.2021 και ώρα 23:30 δεν έχω καμία σχέση.

Εκείνη όμως τη νύχτα ήμουν στην οικία του Φουρθιώτη και έκανα έναν έλεγχο στο χώρο της πισίνας. Είχαμε επιστρέψει από το κανάλι με το BMW που οδηγούσε ο ίδιος ο Φουρθιώτης, δεν θυμάμαι τι ώρα ακριβώς φύγαμε από το κανάλι. Ο Γ.Σ. δεν ήταν μαζί μας είχε ήδη σχολάσει. Από την οικία εγώ αποχώρησα περί τις έξι ή επτά η ώρα το πρωί, δεν θυμάμαι ακριβώς.…» κατέθεσε.

Από την πλευρά του ο Γ.Σ αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες και υποστήριξε πως γνωρίζει τον Φουρθιώτη εδώ και τέσσερα χρόνια.

«…Τον κ. Φουρθιώτη τον γνωρίζω περίπου τέσσερα χρόνια. Η γνωριμία μου ξεκίνησε από τον Γ.Π ο οποίος είχε τη φύλαξη του ραδιοφωνικού σταθμού party fm ήδη δέκα χρόνια….Πριν από 15 ημέρες περίπου με κάλεσε ο Γ.Π και μου είπε ότι ο Μένιος χρειάζονταν φύλαξη. Το ποσό της αμοιβής ήταν δελεαστικό περίπου 1500 ευρώ το μήνα. Εγώ επειδή είχα ανάγκη δέχτηκα. …Ξεκινήσαμε τη δουλειά αμέσως. Σε κάθε έξοδο από την οικεία του τον συνοδεύαμε εμείς. Εποπτεύαμε την οικία του, το βράδυ της έκρηξης εγώ ήμουν σπίτι μου λογικά το ίδιο και ο Γ.Π. Δεν είχαμε αποστολή να φυλάμε την οικία του απλά μόνο να τον συνοδεύουμε στις διάφορες μετακινήσεις του…».

Ερωτηθείς για την επικοινωνία με το Φουρθιώτη πέντε ώρες πριν το συμβάν με τους πυροβολισμούς στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ο ίδιος σημείωσε πως τον κάλεσε για να κανονίσουν συνοδεία εκείνης της ημέρας ή για άλλη ημέρα.

«…Συνήθως κάθε φορά που ήθελε συνοδεία καλούσε τον Γ.Π. εμένα κατ εξαίρεση με καλούσε. …Εγώ την ώρα των πυροβολισμών στην οικία του Φουρθιώτη στις 16.4. 2021 και ώρα 22.00 σίγουρα ήμουν σπίτι.…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter