Αδειλίνη προς Εισαγγελείς: Έχουμε ατομική ευθύνη για τη διαφύλαξη του κύρους του εισαγγελικού θεσμού

Αδειλίνη προς Εισαγγελείς: Έχουμε ατομική ευθύνη για τη διαφύλαξη του κύρους του εισαγγελικού θεσμού

Μήνυμα υπέρ της διαφύλαξης του κύρους του εισαγγελικού θεσμού, αλλά και στην ανάγκη για ταχεία διεκπεραίωση της απονομής Δικαιοσύνης συνολικά έστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Στην ανακοίνωσή της, η κ. Αδειλίνη καλεί τους συναδέλφους της σε «σωστή οργάνωση του χρόνου μας και των ενεργειών μας» και χαρακτήρισε «πρόκληση που καλεί τον Εισαγγελέα, ως εγγυητή της νομιμότητας, αλλά και των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, να επαγρυπνεί αλλά και να μάχεται σε καθημερινή βάση, για την επιβολή του δικαίου και την προστασία των αδυνάτων».

Μάλιστα σε σχέση με την επιτάχυνση των διαδικασιών διεκπεραίωσης των υποθέσεων τόνισε ότι προτίθεται να μεριμνήσει προσωπικά «ώστε με την ανάλογη πρόβλεψη σε όλους τους Κανονισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας των Εισαγγελιών Εφετών της Χώρας, να παρέχεται συνδρομή στους Εισαγγελείς Ανηλίκων και από Εισαγγελείς Εφετών, που θα εποπτεύουν το εν λόγω αντικείμενο».

«Ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας / η καθεμία από εμάς εκπροσωπεί το σύνολο των Εισαγγελέων κατά την άσκηση των καθηκόντων του / της, με τρόπο ώστε έχουμε και ατομική ευθύνη για την εικόνα του “Εισαγγελέα” στην κοινωνία και τη διαφύλαξη του κύρους του εισαγγελικού θεσμού, που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής μας», καταλήγει το μήνυμα της κ. Αδειλίνη

Η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Αγαπητές και Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Σας εύχομαι καλή δικαστική χρονιά με υγεία.

Ως εποπτεύουσα τις υποθέσεις προστασίας των ανηλίκων είχα τη χαρά να συνεργαστώ προσωπικά με πολλούς από εσάς, ιδίως του πρώτου βαθμού και πιστεύω πως καταφέραμε μαζί να αντιμετωπίσουμε, τις περισσότερες φορές με επιτυχία, δύσκολα ζητήματα σχετικά με μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας, που απαιτούσαν συντονισμό των προσπαθειών μας. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία μας αυτή.

Προτίθεμαι, εξάλλου, επειδή γνωρίζω την επιβάρυνση του πρώτου βαθμού ως προς το θέμα αυτό, να μεριμνήσω, ώστε με την ανάλογη πρόβλεψη σε όλους τους Κανονισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας των Εισαγγελιών Εφετών της Χώρας, να παρέχεται συνδρομή στους Εισαγγελείς Ανηλίκων και από Εισαγγελείς Εφετών, που θα εποπτεύουν το εν λόγω αντικείμενο.

Επιδίωξή μου είναι η ανάλογη προς την πιο πάνω συνεργασία να γενικευτεί μεταξύ όλων μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς μας που απασχολούν την κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, εργαζόμενοι από κοινού, κάθε είδους πρόκληση που καλεί τον Εισαγγελέα, ως εγγυητή της νομιμότητας, αλλά και των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, να επαγρυπνεί αλλά και να μάχεται σε καθημερινή βάση, για την επιβολή του δικαίου και την προστασία των αδυνάτων.

Ειδικότερα ως προς τη συμμετοχή μας στον τομέα της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, πιστεύω ότι η εργατικότητα, η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων που χειριζόμαστε, με σωστή οργάνωση του χρόνου μας και των ενεργειών μας, ώστε να μη χρειάζεται περισσότερος μόχθος απ’ αυτόν που ο καθένας μας αναμφίβολα καταβάλλει σε καθημερινή βάση, αλλά και ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων μας με νηφαλιότητα, ευπρέπεια, αποφασιστικότητα και αμεροληψία, κυρίως δε με απόλυτη αφοσίωση στο Σύνταγμα και τους νόμους, θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ εμάς.

Και τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας / η καθεμία από εμάς εκπροσωπεί το σύνολο των Εισαγγελέων κατά την άσκηση των καθηκόντων του / της, με τρόπο ώστε έχουμε και ατομική ευθύνη για την εικόνα του «Εισαγγελέα» στην κοινωνία και τη διαφύλαξη του κύρους του εισαγγελικού θεσμού, που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής μας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter