Αδιανόητη απόφαση στην Ιταλία: Δεν θεωρείται παρενόχληση κάτω των 10 δευτερολέπτων

Αδιανόητη απόφαση στην Ιταλία: Δεν θεωρείται παρενόχληση κάτω των 10 δευτερολέπτων
Καταγγελίες για διάπραξη φοβερών εγκλημάτων, όχι μόνο από έναν δράστη αλλά από περισσότερους που δρούσαν σαν εγκληματική ομάδα, βιάζοντας κι ασελγώντας ακόμα και σε ανήλικα παιδιά

Σε μια εξοργιστική απόφαση προχώρησε το δικαστήριο της Ιταλίας, σύμφωνα με την οποία ένα άσεμνο άγγιγμα δεν θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση αν διαρκεί λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα.

Κατακραυγή έχει προκληθεί από την απόφαση Ιταλού δικαστή, ο οποίος αθώωσε 66χρονο σχολικό επιστάτη, ο οποίος προχώρησε σε μια παρενοχλητική συμπεριφορά, όταν κατέβασε το παντελόνι 17χρονης μαθήτριας την ώρα που ανέβαινε τη σκάλα και της άρπαξε το εσώρουχο, αγγίζοντας τους γλουτούς της.

«Ήταν αστείο»

Όταν η μαθήτρια αντέδρασε, ο επιστάτης της είπε: «Αγάπη μου, ξέρεις ότι αστειευόμουν». Η μαθήτρια κατήγγειλε τον επιστάτη Αντόνιο Άβολα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «χάιδεψε» τη μαθήτρια, υποστηρίζοντας πάντως ότι ήταν «αστείο». Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, αλλά τελικά ο δικαστής τον αθώωσε από την καταγγελία για σεξουαλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι αυτό που συνέβη «δεν αποτελεί έγκλημα» γιατί διήρκεσε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

«Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη»

Μετά τη δικαστική απόφαση, το θύμα, η 17χρονη μαθήτρια δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera: «Οι δικαστές έκριναν ότι αστειευόταν; Λοιπόν, δεν ήταν αστείο για μένα»

Και πρόσθεσε: «Ο επιστάτης ανέβηκε από πίσω χωρίς να πει τίποτα, έβαλε τα χέρια του κάτω από το παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου. […] Με πόνεσε τραβώντας με από τα γεννητικά μου όργανα. Για μένα, αυτό δεν είναι αστείο. Δεν μπορεί έτσι ένας ηλικιωμένος να κάνει τέτοια “αστεία” σε μια έφηβη».

«Αυτή η χειρονομία ήταν υπεραρκετή για να νιώσω τα χέρια του πάνω μου», τόνισε και δήλωσε ότι αισθάνεται διπλά προδομένη, τόσο από το σχολείο όσο και από το δικαστικό σύστημα. «Αρχίζω να πιστεύω ότι έκανα λάθος που εμπιστεύτηκα τους θεσμούς. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη», είπε εξηγώντας ότι η δικαστική απόφαση θα αποτρέψει άλλα κορίτσια και τις γυναίκες από το να μιλήσουν εάν υποστούν ανάλογες επιθέσεις.

Σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οργή προκάλεσε η απόφαση με τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παίρνουν «φωτιά». Υπό το hashtag #10secondi (10 δευτερόλεπτα) άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ανεβάζουν βίντεο διάρκειας 10 δευτερολέπτων όπου αγγίζουν κάποιο «απόκρυφο» σημείο του σώματός τους.

Το κίνημα ξεκίνησε ο ηθοποιός Παόλο Καμίλι, ενώ τον ακολούθησαν χιλιάδες Ιταλοί και Ιταλίδες, όπως η Κιάρα Φεράνι, η πιο διάσημη influencer της Ιταλίας που έχει 29,4 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram. Στα σχόλια που συνοδεύουν τα βίντεο περιλαμβάνονται τα εξής:

Ποιος αποφασίζει ότι τα 10 δευτερόλεπτα δεν είναι πολύ; Ποιος μετράει τα δευτερόλεπτα, ενώ σε παρενοχλούν;

Οι άνδρες δεν έχουν το δικαίωμα να αγγίζουν τα γυναικεία σώματα, ούτε για ένα δευτερόλεπτο – πόσο μάλλον 5 ή 10.

Αυτή η πρόταση είναι παράλογη. Η διάρκεια της παρενόχλησης δεν πρέπει να μειώνει τη σοβαρότητά της.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter