Άδωνης Γεωργιάδης: 5 ευρώ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε ιατρεία και φαρμακεία

Άδωνης Γεωργιάδης: 5 ευρώ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε ιατρεία και φαρμακεία

Την αλλαγή της πολιτικής του προκατόχου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -τουλάχιστον όσον αφορά την προστασία από τον κορονοϊό- επισημοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης ανακοινώνοντας εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού και από τα φαρμακεία και ιατρεία με επιπλέον κόστος -έως 5 ευρώ- για τους πολίτες. Απορίας άξιο είναι γιατί αυτό γίνεται τώρα και όχι από την αρχή του χειμώνα όταν είχαν ήδη προειδοποιήσει οι επιστήμονες με στόχο την έγκαιρη προστασία.

Πάντως, στην ουσία ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχεται πως το ΕΣΥ δεν μπορεί πλέον να δεχθεί οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση αφού η κυβέρνηση φρόντισε να μην το ενισχύσει, προς όφελος της ιδιωτικής περίθαλψης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 πάντως ανέφερε ότι «στο ΕΣΥ δεν είναι όλα “μαύρα”» προσθέτοντας πως «έχει και πολλά καλά και πολλά κακά να δείξει».

«Χρυσώνει» το χάπι για τον εμβολιασμό από τα φαρμακεία και ιατρεία

Όσον αφορά τον εμβολιασμό από τα φαρμακεία ο Άδωνης Γεωργιάδης επικαλέστηκε πως αυτό γίνεται και σε πολλές άλλες χώρες. Και πρόσθεσε:

«Δεν είπα ποτέ να μην το κάνουν οι γιατροί. Εκ των ων ουκ άνευ θα το κάνουν οι γιατροί. Εγώ τους γιατρούς τους θέλω συμμάχους, όχι αντίπαλους. Δεν μπορεί να πειστεί ο πολίτης, αν ο γιατρός του λέει να μην κάνει το εμβόλιο. Η αρχική σκέψη είναι ότι θα διατηρηθούν όλα τα κανάλια εμβολιασμού σε όλες τις δημόσιες δομές δωρεάν, όπως το κάνει σήμερα ο καθένας και όποιος το κάνει σε ιατρείο ή φαρμακείο να μπορεί ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός να ζητά ένα ποσό, το ανώτερο πέντε ευρώ».

Δεν θα επιστραφούν πρόστιμα σε ανεμβολίαστους

«Δεν θα επιστραφούν πρόστιμα στους ανεμβολίαστους», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Σε κάθε απόφαση του κράτους που διορθώνει μια άλλη απόφαση, κάποιοι αδικούνται. Ο κυριότερος λόγος για την διαγραφή των προστίμων ήταν επειδή ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι φεύγουμε από την εποχή της σύγκρουσης και πρέπει να μπούμε στην εποχή του τακτικού εμβολιασμού. Μου έφεραν την λίστα και είδα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που χρωστούσαν τα πρόστιμα ήταν άνω των 80 ετών. Να προχωρήσουμε να κάνουμε αναγκαστική είσπραξη σε ανθρώπους άνω των 80 ετών για το πρόστιμο των 100 ευρώ συν τους τόκους; Ως Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπορούσα να το κάνω…».

Ενιαία λίστα χειρουργείων

Πάντως η πρώτη απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας ήταν η ενιαία λίστα χειρουργείων που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου».

«Το Κράτος θα έχει την πλήρη εικόνα που υπάρχει σε όλο το ΕΣΥ. Θα μπορούμε να βλέπουμε αν η κατάσταση πηγαίνει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας, ενώ σε έναν βαθμό θα μπορέσουμε να ελέγξουμε και την διαφθορά. Η ιδέα για την ενιαία λίστα χειρουργείων είχε ξεκινήσει επί Χρυσοχοΐδη, απλά εγώ επιτάχυνα την διαδικασία. Ο κάθε υπουργός που έρχεται εδώ δίνει τον καλύτερο εαυτό του για τους πολίτες».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter