Άδωνης Γεωργιάδης: Θέλει αυξήσεις στους υπουργούς και «Σόιμπλε» για συνταξιούχους και πολίτες 

Άδωνης Γεωργιάδης: Θέλει αυξήσεις στους υπουργούς και «Σόιμπλε» για συνταξιούχους και πολίτες 

Τις τελευταίες μέρες ο Άδωνης Γεωργιάδης δηλώνει «αδικημένος» οικονομικά, καθώς όπως ανέφερε σε συνέντευξή του «τα χρήματα που παίρνει ένας υπουργός, που είναι βουλευτής είναι περίπου 500 με 600 ευρώ λιγότερα από ότι παίρνει ένας βουλευτής, ο οποίος πηγαίνει σε επιτροπές».

Γεωργιάδης: Ο Αντώνης Σαμαράς υπέκυψε στα κελεύσματα του λαϊκισμού

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παίρνει «μηδέν μισθό, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός  στην κυβέρνηση του 2012-14.» Και το εξήγησε: «Τότε ο κόσμος ήταν στους δρόμους. Η Αριστερά στα πεζοδρόμια, έβριζαν τους πολιτικούς. Και έκρινε σκόπιμο τότε η κυβέρνηση να πει, να δείχνω πως η κυβέρνηση συμμετέχει στο άχθος».

Αντιλαϊκισμός οι αυξήσεις σε υπουργούς αλλά θα βρούμε τον «επόμενο» Σόιμπλε εάν δώσουμε τα δώρα στους συνταξιούχους

Την στιγμή που ο Άδωνης Γεωργιάδης με τοποθετήσεις του ανοίγει το ζήτημα των αυξήσεων των μισθών στους κοινοβουλευτικούς υπουργούς, κλείνει κάθε ενδεχόμενο για επιστροφή του δώρου των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους, αναφέροντας μεταξύ άλλων.. ότι  εάν το κράτος «μοιράζει λεφτά που δεν έχει», ο «επόμενος Σόιμπλε θα είναι παρών».

Όλα αυτά τη στιγμή που η ακρίβεια θερίζει την ελληνική κοινωνία και η πλειονότητα των πολιτών δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα.

Αυξήσεις και τους κοινοβουλευτικούς υπουργούς ζητά ο Άδωνης Γεωργιάδης;

Το αίτημα των αυξήσεων στους μισθούς των υπουργών, ο Γεωργιάδης το διατυπώνει με αφορμή τις προκλητικές αυξήσεις που έγιναν πριν λίγες μέρες,  στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, με τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι δεκαοχτώ εξωκοινοβουλευτικά μέλη, που συμπεριλαμβάνονται στο κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να δουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 αυξημένες αποδοχές, στο επίπεδο των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Χαρακτηριστικά, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και αναπληρωτών υπουργών θα φτάσουν σε ποσοστό 90% τις μικτές μηνιαίες αποδοχές και επιδόματα του προέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ για τους εξωκοινοβουλευτικούς υφυπουργούς θα φτάνει στο 80% των αποδοχών του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ανάμεσα στους εξωκοινοβουλευτικούς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής γραφείου πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θυμάται τα μνημονιακά μέτρα, όταν αφορούν τις οικονομικές αποδοχές των υπουργών, αλλά σε ότι αφορά το δώρο των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους και τις αυξήσεις των μισθών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τότε σταματάει κάθε κουβέντα, διότι θα «είναι παρών ο επόμενος Σόιμπλε».

Διαβάστε επίσης: 

Guardian: Αποκαλυπτικά έγγραφα – Η άγρια κόντρα Τόνι Μπλερ – BBC για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ

«Πάμε και όπου βγει» και το 2024

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία από το «κοκτέιλ» κορονοϊού και ιώσεων – Συστάσεις για τη χρήση μάσκας

Αβράκωτοι χωρίς γραβάτα η νέα «γαλάζια» μόδα!

Ορκωμοσία με χειροπέδες για τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter