Άγιοι Ανάργυροι: Έξι αστυνομικοί καλούνται σε εξηγήσεις για την γυναικοκτονία της Κυριακής (Video)

Άγιοι Ανάργυροι: Έξι αστυνομικοί καλούνται σε εξηγήσεις για την γυναικοκτονία της Κυριακής (Video)

Σε έγγραφες εξηγήσεις κλήθηκαν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της Κυριακής.  Σύμφωνα με το Open, οι έρευνες για τη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων χωρίζονται σε δύο μέρη:

  • το πειθαρχικό κομμάτι
  • το ποινικό κομμάτι

Όσον αφορά το πειθαρχικό σκέλος, όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται κλήθηκαν να παράσχουν γραπτές εξηγήσεις. Αυτό σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι και έχουν πέντε ημέρες για να απαντήσουν γραπτώς σχετικά με τη συμπεριφορά τους.

Επιπλέον έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, όσο και από τους συγγενείς της Κυριακής και τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης.

Ωστόσο, σε αυτή την έρευνα οι αστυνομικοί δεν θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός.

Τι έχει ισχυριστεί ο αστυνομικός

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που μιλούσε μαζί με την 28χρονη Κυριακή στο τηλέφωνο πριν βρει τραγικό θάνατο από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, έχει προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη στάση του απέναντι στην άτυχη κοπέλα.

Ο αστυνομικός προκάλεσε οργή με την ψυχρή στάση του την ώρα που η 28χρονη ζητούσε βοήθεια, λέγοντας της ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», όταν ζήτησε εκείνη ένα ασφαλές μέσο για να πάει σπίτι της.

«Ερήμην του λόγου. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη. Κατάλαβα πως ο κίνδυνος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή που συνομιλούσαμε, αλλά πως (ο 39χρονος δράστης) βρισκόταν στο σπίτι της» είχε πει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που απάντησε στην τηλεφωνική κλήση της 28χρονης.

Δείτε επίσης:

Στ. Κασσελάκης: Η απόσταση με τη ΝΔ θα κλείσει μέσα στον επόμενο μήνα (Video)








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter