Αγωνία για το Νοσοκομείο Ικαρίας: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί – «Τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών»

Αγωνία για το Νοσοκομείο Ικαρίας: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί – «Τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών»

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σάμου κατέθεσαν έγγραφη καταγγελία ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, καθώς η καλοκαιρινή σεζόν στην Ικαρία ξεκινάει με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια σε ένα νησί με κακό οδικό δίκτυο, με ένα νοσοκομείο υπό διάλυση και με την απαίτηση οι γιατροί να εργάζονται σαν ακούραστα ρομπότ, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento.

Διαβάστε επίσης: Η Ικαρία έχει νοσοκομείο αλλά είναι σαν να μην έχει

Οι κάτοικοι είχαν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις με αφορμή την μετακίνηση της γενικής γιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου για εφημερίες με αποτέλεσμα να μένει χωρίς γιατρό η περιοχή ευθύνης της με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους.

Το υπόμνημα με τίτλο «η εφημέρευση στις δομές υγείας του νησιού μας (Νοσοκομείο,Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) είναι επισφαλής με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών» καταγράφει τις ελλείψεις σε τμήματα του νοσοκομείου, όπως για παράδειγμα το θέμα έλλειψης χειρούργου, τις μονήρεις ειδικότητες επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο μισός μήνας είναι ακάλυπτος εφημεριακά από αναισθησιολόγο.

Επίσης όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο έγγραφό τους ότι στο νοσοκομείο της Ικαρία υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα επείγον χειρουργικό περιστατικό ενώ είναι αδύνατο να προγραμματιστεί ένα τακτικό χειρουργείο ή και ένας τοκετός. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την έκβαση επείγοντος περιστατικού υπό τις συνθήκες αυτές.

Η καταγγελία: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter